חיפוש

מתכון לשניצל טופו – מעולה לטבעונים (אבל לא רק!)

מתכון לשניצל טופו

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון לשניצל טופו – מעולה לטבעונים (אבל לא רק!)

היי, אנשים מקסימים! היום אנחנו הולכים להכין משהו מיוחד באמת – שניצל טופו! המנה הזו היא טוויסט טבעוני פנטסטי לשניצל המסורתי, שמקורו באוסטריה. זה עשוי בדרך כלל עם בשר עגל או חזיר, אבל אנחנו נותנים לו מהפך על בסיס צמחי עם טופו, מה שהופך אותו לפינוק מענג לטבעונים ולכל מי שמחפש להוסיף עוד אפשרויות על בסיס צמחי לתפריט שלהם.

שניצל טופו: תענוג טבעוני
טופו הוא מרכיב מדהים; זה כמו זיקית במטבח כי היא סופגת את כל הטעמים שאתה זורק עליה. בנוסף, הוא עמוס בחלבון והוא סופר תכליתי. כאשר הופכים אותו לשניצל, מקבלים את הקרום הפריך והזהוב-חום הזה מבחוץ עם פנים רך וטעים – שלמות מוחלטת!

מרכיבים (4 מנות):

1 גוש (כ-400 גרם) של טופו יציב
1 כוס קמח לכל מטרה
2 כוסות פירורי לחם
1/2 כוס חלב צמחי
1 כפית אבקת שום
1 כפית פפריקה
מלח ופלפל לפי הטעם
שמן צמחי לטיגון
פלחי לימון, להגשה
יתרונות תזונתיים:
טופו הוא מקור נהדר לחלבון, חיוני לשיקום וצמיחה של השרירים. הוא גם עשיר בסידן ובברזל, בנוסף הוא דל בקלוריות, מה שהופך אותו לבחירה מצוינת לתזונה בריאה.

זמן הכנה: 15 דקות
זמן בישול: 10 דקות
זמן כולל: 25 דקות
קושי: קל

מדריך שלב אחר שלב:

ראשית, לחץ על הטופו שלך כדי להיפטר מעודף לחות. עטפו אותו במגבת נקייה, הניחו חפץ כבד מעל, והניחו לו לשבת כ-10-15 דקות.
בזמן לחיצת הטופו נכין את הציפוי. בקערה אחת מערבבים קמח עם אבקת שום, פפריקה, מלח ופלפל. בקערה אחרת יוצקים את החלב הצמחי. ובקערה שלישית מניחים את פירורי הלחם.
חותכים את הטופו הדחוס לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ.
עכשיו, בואו לחם את הטופו. טובלים כל פרוסת טופו בתערובת הקמח, לאחר מכן בחלב, ולבסוף מצפים אותה היטב בפירורי לחם.
מחממים כמות נדיבה של שמן במחבת על אש בינונית. לאחר שהם חמים, מטגנים את פרוסות הטופו כ-3-5 דקות מכל צד, או עד שהן זהובות ופריכות.
מוציאים מהמחבת ומניחים אותם על נייר סופג כדי לנקז את עודפי השמן.
הגישו את שניצל הטופו שלכם עם פרוסת לימון והצדדים האהובים עליכם – אולי קצת סלט תפוחי אדמה או ירקות!
חלופות מתכון:

לגרסה ללא גלוטן השתמשו בקמח ובפירורי לחם ללא גלוטן.
לאוכלי כשרות יש לוודא שכל המרכיבים בעלי כשרות, כולל פירורי הלחם.
טיפים נוספים:

לפריכות נוספת אפשר להוסיף לתערובת פירורי הלחם קצת אגוזים או זרעים מרוסקים.
ניסוי עם תבלינים שונים בתערובת הקמח לטוויסט של טעם.
היו נדיבים עם השמן לטיגון כדי להבטיח קרום פריך וזהוב.
תובנות שיטת בישול:
טיגון הטופו על אש בינונית מאפשר לקרום להזהיב ופריך יפה מבלי להישרף. הקפידו לפקוח עליהם עין; הם יכולים לעבור ממושלמים לשרוף די מהר.

שניצל הטופו הזה הוא לא רק מנה; זו הצהרה שאוכל טבעוני יכול להיות טעים ומשביע להפליא. זה מושלם לאותם ערבים שבהם אתה משתוקק למשהו לבבי אך בריא. אז קדימה, נסו את המתכון הזה, וספרו לי איך הוא יוצא. בישול שמח לכולם! 🌱🍋🍴

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות