דרגו את המתכון

עוגת קיץ מתכון של פעם בחיים

עוגת קיץ עם פירות טריים

הקדמה

קיץ זה הזמן המושלם לעוגות עם פירות טריים. הפירות העסיסיים והמתוקים מעניקים לעוגות טעם ורעננות ייחודיים.

מקור המתכון

מתכון זה הוא קלאסיקה ישראלית. הוא פשוט להכנה ומשתמש במרכיבים פשוטים וטבעיים והתוצאה פשוט נהדרת וטעימה בטירוף.

רשימת מרכיבים והוראות הכנה

לבצק:

למלית:

לציפוי:

הוראות הכנה:

  1. מכינים את הבצק: מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ בתבנית אפייה גדולה יותר.
  2. בקערה גדולה, מערבבים יחד את החמאה, הקמח, הסוכר, הסודה לשתייה והמלח עד לקבלת בצק פירורי.
  3. משטחים את הבצק בתבנית ומכניסים לאפייה למשך כ-10 דקות, או עד שהבצק מזהיב.
  4. מכינים את המלית: בקערה גדולה, מקציפים את הביצים והסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  5. מוסיפים את תמצית הווניל והחלב ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
  7. יוצקים את המלית על הבצק המקורר ומפזרים מעל את הפירות הטריים.
  8. מעבירים לאפייה למשך כ-30 דקות, או עד שהעוגה יציבה באמצע.
  9. מצננים את העוגה לחלוטין לפני ההגשה.

טיפים

וריאציות ושיפורים

דרגת קושי

קל להכנה

זמן הכנה נדרש

שעה

הצעות הגשה

עוגת קיץ היא קינוח מושלם לארוחת בוקר, צהריים או ערב. היא גם נהדרת לאירוח

יתרונות תזונתיים

עוגת קיץ היא קינוח עשיר בוויטמינים ומינרלים, בזכות הפירות הטריים שבה. היא גם מכילה חלבונים וסוכרים טבעיים.

המתכון כשר

המתכון כשר למהדרין.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות