עוגת שוקולד חלבית של ליהי קרויץ
מצרכים להכנת עוגת שוקולד חלבית:
1.5 כוסות סוכר (ניתן לשים כוס ורבע למי שרוצה את זה פחות מתוק)
5 ביצים
כוס שוקולית
כפית נס קפה
קורט מלח
כוס ורבע שמן
2 כפות ליקר תפוזים או ברנדי
שקית וחצי אבקת אפיה
4 כוסות קמח
2.5 כוסות מים פושרים
ניתן להוסיף תמצית רום
150 מ"ל שמנת מתוקה
חצי כוס חלב
200 גרם שוקולד מריר
אופן הכנה:
1. בקערה שמים את הסוכר,ביצים,שוקולית,נס קפה,מלח,שמן,ליקר תפוזים,אבקת אפיה.
2. מערבבים את כל החומרים בקערה עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפים לתערובת את הקמח והמים הפושרים וממשיכים לערבב.
4. מוזגים את הבלילה לתבנית (גודל 24 ) עטופה בנייר כסף , כפי שהוצג בסרטון.
5. אופים את העוגה במשך 50 דקות בחום בינוני.
6. מוציאים את העוגה מהתנור, מחוררים על מנת שהגנאש יחדור לכל העוגה, וכך העוגה תהיה עסיסית.
7. מתחילים בהכנת הגנאש: מרתיחים את השמנת עם החלב,כאשר זה על סף רתיחה, מכבים.
8. מוסיפים לתערובת השמנת והחלב את הוקלד המריר ,מערבבים עד להמסה מלאה.בשלב הזה ניתן להוסיף כף ליקר (לא חובה)
9. יוצקים את השוקולד על העוגה, מעבירים לקירור והעוגה מוכנה להגשה.
תגובה אחת
הי ליהי!!!
מתכונים,מעולים!!!
אסף,רוזנקרנץ !!!