4.5/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול

עוגת גבינה משגעת ב-5 דקות

עוגת גבינה היא קינוח פופולרי בכל העולם, והיא אהובה במיוחד על ידי הישראלים. ישנן מגוון גרסאות לעוגת גבינה, החל מעוגות גבינה אפויה ועד לעוגות גבינה ללא אפייה.

מתכון זה לעוגת גבינה עם פתי בר הוא קל להכנה וטעים במיוחד. העוגה מכילה שכבת תחתית פריכה של פתי בר, מלאה במלית גבינה קרמית ועסיסית, ועליה ציפוי של שמנת מתוקה.

מקור המתכון

מתכון זה הוא גרסה אישית של מתכון לעוגת גבינה עם פתי בר שמצאתי באינטרנט. השתמשתי במרכיבים איכותיים יותר, והוספתי כמה שינויים קטנים כדי לשפר את הטעם והמרקם של העוגה.

רשימת מרכיבים והוראות הכנה

לבסיס:

לגבינה:

לציפוי:

שלבי הכנה:

לתחתית:

  1. נרסק את הפתי בר במעבד מזון ונערבב היטב עם החמאה וממרח לוטוס לתערובת אחידה.
  2. נמזוג לתבנית ומהדקים היטב.

להכנת מלית גבינה:

  1. נשים את הגבינות עם הסוכר והווניל בקערת המיקסר ונערבל כדקה. (אפשר גם ידנית)
  2. נוסיף את הקורנפלור ופודינג וניל ונערבב היטב (מומלץ לנפות).
  3. נוסיף ביצים ונערבב עד לאיחוד מוחלט והומוגני.
  4. נמזוג על תחתית הביסקוויטים, ונכניס לאפייה קו עליון תחתון. בתנור שחומם על 200 מעלות למשך 15 דקות.
  5. לאחר מכן ננמיך ל-170 מעלות ואופים לעוד כ-35 דקות.
  6. בסיום האפייה נכבה את התנור ונפתח את דלת התנור ונשאיר כרבע שעה. לקירור. העוגה עולה ויורדת לגובה ההתחלתי שלה.

לציפוי:

  1. נקציף את השמנת מתוקה על הסוכר וניל, ונמרח מעל לעוגה.

טיפים:

וריאציות ושיפורים:

דרגת קושי:

קל

זמן הכנה נדרש:

הצעות הגשה:

יתרונות תזונתיים:

הנה כמה טיפים להכנת עוגת גבינה עם פתי בר מושלמת:

הנה כמה וריאציות ושיפורים לעוגת גבינה עם פתי בר:

הנה דוגמה לאחת הווריאציות:

הנה דוגמה לשיפור אחד:

אני מקווה שאתם תנסו את המתכון הזה, ותהנו ממנו כמוני!

מתכון של חני קונאשוילי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות