חיפוש

מתכון לערמונים בתנור – חטיף מפנק וקל מאד להכנה (רכיב אחד בלבד)

ערמונים קלויים בתנור

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

היי, חברים חובבי אוכל! היום, אנחנו הולכים לחקור את העולם הנעים והמנחם של ערמונים קלויים בתנור. מזכיר את רוכלי הרחוב בערבים קרירים, לקליית ערמונים יש נוסטלגיה מסוימת, לא? מוצאם מאזורים באירופה ובאסיה, ערמונים היו מרכיב עיקרי בתרבויות רבות, במיוחד כפינוק חורף.

גודל הגשה, זמן הכנה וקושי

מגיש: תלוי כמה אתה צולים, אבל 1 פאונד בדרך כלל משרת כ-4 אנשים.

זמן הכנה: 10 דקות.

זמן בישול: 20-30 דקות.

קושי: קל! זה יותר על סבלנות מאשר מיומנות.

רכיבים

  • ערמונים טריים (כמה שתרצו, אבל נניח 1 קילו למתכון הזה)
  • ו…זהו 🙂

הוראות בישול שלב אחר שלב

  1. מחממים את התנור ל-220.
  2. תן את הערמונים שלך לשטוף טוב. ואז, החלק המהנה – ניקוד! השתמש בסכין חדה כדי לחתוך 'X' בצד השטוח של כל ערמון. שלב זה הוא מכריע; הוא מונע מהם להתפוצץ בתנור בכך שהוא מאפשר לאדים לצאת.
  3. מניחים את הערמונים על נייר אפייה, כשהצד החתוך כלפי מעלה.
  4. צולים בתנור כ-20-30 דקות. אתה תדע שהם גמורים כשהקליפה מתקלפת, וחושף את הטוב הפנימי של הערמון.
  5. מוציאים מהתנור, ועוטפים אותם במגבת נקייה. לוחצים אותם קצת – זה מקל על הקילוף.
  6. ברגע שהם קרירים מספיק כדי להתמודד, לקלף וליהנות מהטעמים החמים והאגוזיים!
ערמונים - ככה זה נראה לפני...
ערמונים – ככה זה נראה לפני…

יתרונות תזונתיים

  • ערמונים מכילים פחות שומנים בהשוואה לאגוזים אחרים.
  • הם עשירים בויטמין C (דבר נדיר עבור אגוזים!), ויטמיני B, סיבים ומינרלים חיוניים כמו אשלגן ומגנזיום.
  • הם גם נטולי גלוטן ודלים יחסית בקלוריות, מה שהופך אותם לחטיף פנטסטי לדיאטות שונות.

חלופות תזונתיות

  • ערמונים הם נטולי גלוטן וטבעוניים באופן טבעי, מה שהופך אותם לחטיף נהדר כמעט לכולם.
  • לטוויסט מלוח, פזרו מעט מלח ים או עשבי תיבול לפני הצלייה.

שדרוגים אפשריים

  • ניסוי עם תבלינים שונים – קינמון, אגוז מוסקט או טפטוף דבש לגרסה מתוקה; רוזמרין או טימין למגע עשבוני.
  • לא רק לנשנוש, ערמונים קלויים קצוצים יכולים להיות תוספת נהדרת לסלטים, מרקים או אפילו מלית.
  • נסה שיטות בישול שונות – צלוי על אש גלויה (אם יש לך את ההתקנה) מוציא טעם מעושן.

לסיכום

ערמונים קלויים בתנור הם יותר מסתם פינוק לחג; הם מסע לתוך עולם של טעמים פשוטים וכפריים. התהליך הוא פשוט, אבל התוצאה היא משהו מיוחד באמת. אז, קחו שקית ערמונים ותנו לתנור לעשות את הקסם שלו. הארומה עצמה שווה את זה! צלייה מהנה, ותיהנו מהביסים הקטנים של השמחה

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות