התכוננו לרומם את רמת הקינוחים שלכם לפסח עם עוגת הגבינה הכשרה הזו לפסח, לא רק נטולת קטניות אלא גם שואפת גבוה בטעם ובמרקם.
מקור המתכון:
עוגת הגבינה הזו, שמקורה במרקם העשיר של מסורות קולינריות יהודיות, מפגישה את הפינוק הקרמי של עוגת גבינה קלאסית בסגנון ניו יורקי עם הטוויסט הידידותי לפסח של שימוש בארוחת המצות כקרום.
רשימת רכיבים:
עבור התחתית:
2 כוסות ארוחת מצה
1/2 כוס חמאה ללא מלח, מומסת
1/4 כוס סוכר מגורען
קורט מלח
למילוי עוגת הגבינה:
4 אריזות גבינת שמנת, מרוככת
1 1/2 כוסות סוכר מגורען
4 ביצים גדולות
1 כוס שמנת חמוצה
1/2 כוס ארוחת עוגת מצה
1 כפית תמצית וניל
קליפת לימון אחד
הוראות הכנה:
עבור התחתית:
- מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס.
- מערבבים בקערה את ארוחת המצות, החמאה המומסת, הסוכר וקורט מלח עד לקבלת תערובת אחידה. התערובת צריכה להידמות לפירורים גסים.
- מהדקים את תערובת המצות באופן שווה לתחתית תבנית קפיצית בגודל 9 אינץ', ויוצרים קרום יציב ואחיד.
- אופים את התחתיתכ-10 דקות או עד שהוא רק מתייצב. מוציאים מהתנור ונותנים לו להתקרר בזמן שמכינים את המילוי.
למילוי עוגת הגבינה:
- בקערת ערבוב גדולה טורפים את גבינת השמנת עד לקבלת קרם חלק וקרמי.
- מוסיפים את הסוכר בהדרגה, ממשיכים להקציף עד שהתערובת בהירה ותפוחה.
- מוסיפים את הביצים בזו אחר זו וטורפים היטב לאחר כל הוספה.
- מערבבים פנימה את השמנת החמוצה, ארוחת עוגת המצות, תמצית הווניל וגרידת הלימון עד שהבלילה חלקה ומשולבת היטב.
- יוצקים את תערובת גבינת השמנת על התחתית שהתקררה, מפזרים אותה בצורה אחידה.
אֲפִיָה:
- מניחים את התבנית הקפיצית במרכז התנור שחומם מראש.
- אופים במשך שעה ו-30 דקות או עד שהשוליים מתייצבים, והמרכז מתנודד מעט.
- מכבים את התנור ומשאירים את עוגת הגבינה בתנור כשהדלת פתוחה למשך שעה נוספת כדי למנוע סדקים.
- מוציאים את עוגת הגבינה מהתנור ונותנים לה להתקרר לטמפרטורת החדר.
- מכסים ומכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות או ללילה כדי לאפשר לטעמים להתמזג ולעוגת הגבינה להתייצב.
הגישו ותיהנו:
- מסירים בזהירות את דפנות התבנית הקפיצית.
- פורסים לפרוסות ומגישים צונן.
- מקשטים בפירות יער טריים, אבק אבקת סוכר, או כף קצפת אם רוצים.
טיפים להצלחה:
- מרכיבים בטמפרטורת החדר: ודא שכל מרכיבי החלב, במיוחד גבינת שמנת וביצים, נמצאים בטמפרטורת החדר לבלילה חלקה יותר.
- ערבוב עדין: הימנעו מערבוב יתר של הבלילה כדי למנוע סדקים בעוגת הגבינה. מערבבים רק עד לאיחוד.
- קסם אמבט מים: מניחים תבנית עם מים חמים על הרשת מתחת לעוגת הגבינה כדי למנוע סדקים ולהבטיח אפייה אחידה.
- סבלנות היא סגולה: הניחו לעוגת הגבינה להתקרר בתנור כשהדלת פתוחה למשך שעה לפני שמעבירים אותה למקרר. קירור הדרגתי זה מסייע במניעת סדקים.
יתרונות תזונתיים:
- עמוסה בחלבון מגבינת שמנת וביצים, עוגת הגבינה הזו מספקת גם אנרגיה מפחמימות בארוחת המצות. השימוש בשמנת חמוצה מוסיף מנה של פרוביוטיקה, מקדם את בריאות המעיים.
- גרידת הלימון לא רק משפרת את הטעם אלא גם מביאה פרץ של ויטמין C.
תְשׁוּאָה:
מתכון זה מניב עוגת גבינה אחת, המגישה כ-12 פרוסות מענגות.
זמן הכנה:
כ-30 דקות להכנה, שעה ו-30 דקות לאפייה, בתוספת זמן נוסף לקירור ולקירור.
רמת קושי:
בינוני. בעוד שהמרכיבים פשוטים, השגת מרקם עוגת הגבינה המושלם דורשת מעט דיוק וסבלנות.
הצעות חלופיות:
- אפשרות ללא גלוטן: החליפו את ארוחת המצות בשקדים טחונים או בקמח שקדים לחלופה ללא גלוטן.
- וריאציה ללא סוכר: השתמשו בתחליף סוכר לגרסה ידידותית לסוכרתיים.
- טוויסט ללא חלב: ניסוי עם גבינת שמנת ושמנת חמוצה ללא חלב לחלופה של פרווה (לא חלבית).
עכשיו, שימו את הסינר, אספו את המרכיבים שלכם, ובואו ניצור קינוח של פסח שכולם יחזרו לשניות!
טיפים נוספים:
- לתוספת טעם, שקול להוסיף שכבה של שימור פירות על גבי הקרום לפני שיוצקים פנימה את בלילת עוגת הגבינה.
- ניסוי עם תמציות שונות כמו שקדים או תפוז כדי להתאים אישית את הטעם.
- ליצירת אפקט שיש, מערבבים כמה כפות שוקולד או רוטב פירות לתוך הבלילה לפני האפייה.
הנה לכם! עוגת גבינה כשרה לפסח מפתה שתהיה כוכבת חגיגת הפסח שלכם. תהנו מכל ביס טעים!