היום, אנחנו צוללים לתוך העולם המענג של סלט ארטישוק סנפרוסט, מנה תוססת שהיא כמו פרץ של שמש על הצלחת שלכם. המתכון הזה הוא תערובת טעימה של ירקות טריים והטוב הארצי של ארטישוק, ויוצרים סלט שהוא לא רק טעים אלא גם מעצמה תזונתית.
מקורות מתכון:
סלט ארטישוק סנפרוסט הוא טוויסט מודרני בטעמים ים תיכוניים מסורתיים. שואב השראה מהנופים שטופי השמש ומהתוצרת הטרייה של האזור, סלט זה מפגיש את הטוב משני העולמות בריאות וטעם. זוהי חגיגה של מרקמים וטעמים, המעניקה לכם חוויה פריכה, קרמית וחריפה והכל בקערה אחת.
רשימת רכיבים:
בשביל הסלט:
400 גרם לבבות ארטישוק טריים (שימורים או קפואים אם אין טריים)
200 גרם עגבניות שרי, חצויות
1 מלפפון חתוך לקוביות
1 בצל אדום, פרוס דק
150 גרם גבינת פטה, מפוררת
100 גרם זיתי קלמטה, מגולענים
50 גרם גרעיני חמנייה, קלויים
פטרוזיליה טרייה, קצוצה, לקישוט
עבור הרוטב:
1/4 כוס שמן זית כתית מעולה
2 כפות חומץ יין אדום
1 כפית חרדל דיז'ון
מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
בסדר, בואו ניגש לעניינים ונרקח את האקסטרווגנזה הזו של סלט ארטישוק סנפרוסט! הכינו את קרשי החיתוך שלכם, ובואו נעשה קצת קסם קולינרי:
- אם אתם עובדים עם ארטישוק טרי, מרתיחים או לאדות אותם עד שהם רכים. אם משתמשים בשימורים או בסנפרוסט, מסננים ומייבשים אותם.
2.בקערת ערבוב גדולה שלבו את עגבניות השרי החצויות, המלפפון חתוך לקוביות, בצל אדום פרוס דק, גבינת פטה מפוררת, זיתי קלמטה מגולענים וכוכב המופע לבבות הארטישוק האלה.
- במחבת קטנה, קולים את גרעיני החמנייה על אש בינונית עד שהם מקבלים את הזוהר החום הזהוב הזה. שימו עין עליהם הם יכולים לעבור ממש מהר מטוסטי לשרוף!
- לזרוק את גרעיני החמנייה הקלויים לתוך הקערה עם הירקות.
- בקערה נפרדת, טורפים יחד את שמן הזית, חומץ יין אדום, חרדל דיז'ון, מלח ופלפל. טועמים מתקנים תיבול אם צריך. הרוטב הזה הוא אורח הVIP במסיבת הסלטים שלנו.
- יוצקים את הרוטב המשגע הזה על כל הסלט. לזרוק בעדינות הכל יחד עד שכל ירק מצופה ברוטב המפואר הזה. אתם רוצים פיזור אחיד של טעם בכל ביס.
- מפזרים מעט פטרוזיליה טרייה מלמעלה למגע אחרון של טריות. זה כמו הקונפטי בסוף חגיגה קולינרית!
- תפסו את קערות הסלט האהובות עליכם, דגלו את יצירת המופת הזו וצפו במחמאות מתגלגלות פנימה.
יתרונות תזונתיים:
סלט ארטישוק סנפרוסט זה הוא מעצמה עמוסה בחומרים מזינים!
- ארטישוק עשיר בסיבים, נוגדי חמצון וויטמינים, מקדם את בריאות העיכול ומחזק את המערכת החיסונית שלך.
- עגבניות ומלפפונים מוסיפים מנה של ויטמינים והידרציה, בעוד שגבינת פטה מביאה מעט סידן וחלבון.
- שמן זית תורם שומנים חד בלתי רוויים בריאים ללב, וזרעי חמניות מציעים מקור פריך לוויטמין E.
כמות:
המתכון הזה משרת 4 נשמות רעבות, מה שהופך אותו למושלם לארוחת צהריים קלה או לתוספת מרעננת בארוחת הערב.
זמן הכנה:
מהחיתוך ועד להגשה, אתה מסתכל על 20 דקות בלבד כדי לעורר את התענוג המנשק הזה. מהיר, קל ומושלם לימים העמוסים שבהם אתה רוצה משהו טעים מבלי לבלות שעות במטבח.
רמת קושי:
סולם של 1 עד 10? בוא נלך עם 4 מוצק סופר אפשרי לכל אחד, גם אם הכישורים הקולינריים שלך עדיין באזור של מתחילים.
חלופות מתכון:
לחברים הכשרים שלנו, דלגו על גבינת הפטה ובחרו בחלופה נטולת חלב או פיזור של שמרים תזונתיים.
ניתן גם לזרוק קצת צנוברים קלויים במקום גרעיני חמניות למרקם שונה.
טיפים:
- רוצה להגביר את החלבון? זורקים פנימה קצת עוף בגריל או חומוס.
- מטפטפים את הרוטב ממש לפני ההגשה כדי לשמור על ירקות פריכים.
- ניסוי עם עשבי תיבול שונים נענע או בזיליקום יכולים להוסיף טוויסט מרענן.
- מערבבים את הסלט בעדינות כדי למנוע מעיכת הארטישוק והעגבניות.
התכוננו לסנוור את בלוטות הטעם שלכם עם סלט ארטישוק סנפרוסט הזה יצירת מופת ים תיכונית שקל להכין אותה כמו שהיא קלה לזלילה! תהנו! 🌞🥗