היום, אנחנו צוללים לתוך עולם השניצל תענוג קריספי וזהוב שמשך קהל מוחלט. למנה הקלאסית הזו שורשים באוסטריה, ואין פלא שהיא התפשטה כמו אש בשדה קוצים; מי יכול לעמוד בפני קציצה לחם ומטוגן בצורה מושלמת?
מקורות המתכון:
שניצל ערך את הופעת הבכורה שלו בווינה של המאה ה19, אוסטריה. אז, הכל היה על בשר עגל, אבל בימינו, תמצאו וריאציות עם עוף, חזיר, או אפילו הודו. הטכניקה של חבטת הבשר דק וציפויו בפירורי לחם הפכה למסורת אהובה ברחבי העולם.
רשימת רכיבים:
4 חזה עוף ללא עצמות
1 כוס קמח לכל מטרה
2 כוסות פירורי לחם
3 ביצים
מלח ופלפל לפי הטעם
1 כפית פפריקה
שמן צמחי לטיגון
פלחי לימון להגשה
הוראות הכנה:
- הכינו את העוף: מניחים חזה עוף על קרש חיתוך ומכסים אותו בניילון נצמד.
השתמשו בפטיש בשר (או בתחתית של מחבת כבדה) כדי לדפוק את העוף באופן שווה. חזור על הפעולה עבור כל החתיכות.
- הגדירו את תחנת הלחם:
- בקערה אחת מוסיפים קמח.
- בקערה אחרת טורפים את הביצים, מוסיפים מעט מלח, פלפל ופפריקה.
- בקערה שלישית מורחים את פירורי הלחם.
- מצפים את העוף:
- מצפים כל קציצה עוף בקמח, מנערים את העודפים.
- טובלים אותו בביצים הטרופות, מבטיחים כיסוי מלא.
- לבסוף, מצפים אותו בנדיבות בפירורי לחם, מהדקים את הפירורים על העוף.
- מחממים את השמן:
- במחבת גדולה, יוצקים מספיק שמן צמחי לכיסוי התחתית בכ1/2 אינץ'.
- מחממים את השמן על אש בינוניתגבוהה עד שהוא מנצנץ.
- טיגון:
- מניחים בזהירות את הקציצות בלחם בשמן החם, מבשלים כ34 דקות לכל צד או עד שהן מזהיבות.
- אין להעמיס את המחבת; לעבוד בקבוצות במידת הצורך.
- ניקוז ומנוחה:
- לאחר שהשניצל נעשה זהוב וקריספי מעבירים את השניצלים לצלחת מרופדת בנייר סופג כדי לספוג עודפי שמן.
- תנו להם לנוח כמה דקות.
- הגשה:
- מצלחים את השניצלים ומגישים אותם חמים עם פלחי לימון בצד.
- סוחטים את הלימון החריף הזה מעל לתוספת של טעם.
טיפים חלופיים:
- לאוכלי כשרות, בחרו עוף או הודו כבשר לבחירתכם.
- התנסו עם פירורי לחם בטעמים לטוויסט ייחודי איטלקי, פנקו, או אפילו פירורים מתובלים יכולים להוסיף בעיטה טעימה.
- אם אתם מרגישים חגיגיים במיוחד, הגישו אותו עם תוספת של פירה או סלט פריך.
יתרונות תזונתיים:
שניצל הוא לא רק הקראנץ'; יש לו גם כמה הטבות תזונתיות! מנה זו עמוסה בחלבון, בונה שרירים. בנוסף, הציפוי מספק קראנץ' משביע מבלי לטבוע בשומנים לא בריאים. אם אתם מחפשים ארוחה מאוזנת היטב, שידכו אותה עם סלט תוסס או ירקות מאודים.
תשואה וזמן:
המתכון הזה מניב 4 מנות דשנות, מה שהופך אותו מושלם לארוחת ערב משפחתית או למפגש עם חברים. מההתחלה ועד הסוף, אתה מסתכל על כ45 דקות מספיק מהיר לארוחת שבוע!
רמת קושי:
בסולם הקושי, הייתי אומר שזהו אמצעי מוצק. זה לא מדע טילים, אבל תצטרך קצת עדינות כדי לקבל את הלחם הזה בדיוק כמו שצריך. אבל אל תפחד; אני כאן כדי להדריך אותך בכל שלב!
טיפים וטריקים:
- Pound it Out: אל תתביישו עם פטיש הבשר. בשר דק יותר מתבשל מהר יותר וסופג יותר טעם.
- טבילה כפולה: טבלו את הקציצות בביצה ובפירורי הלחם פעמיים לציפוי פריך במיוחד.
- קסם שמן חם: ודא שהשמן שלך חם אך לא מעשן לפני הטיגון. זרוק פירורי לחם קטן פנימה; אם זה רוחש, אתה מוכן ללכת!
- מנקזים ומניחים: לאחר הטיגון, הניחו לשניצל שלכם לנוח על מגבת נייר כדי לספוג עודפי שמן ולשמור על הקראנץ' הזה שלם.
הנה לכם! יצירת מופת של שניצל שמחכה להיטרף! תלבשו את הסינר ובואו נגרום לקסם פריך להתרחש במטבח. תהנו, ובישול שמח! 🍽️