היי, חובבי גלידה! היום, אני מביאה לכם מתכון לגלידת קראנץ' פיסטוק שיגרום לבלוטות הטעם שלכם לרקוד משמחה. לפינוק הקפוא הזה יש היסטוריה עשירה המושרשת בעולם המענג של הקינוחים. פיסטוקים, המכונה "האגוז המחייך" בתרבויות המזרח התיכון, מוסיפים לגלידה זו טעם אגוזי ומעט מתוק, ויוצרים הרמוניה מושלמת של טעם ומרקם.
מָקוֹר המתכון:
גלידת פיסטוק הייתה להיט במזרח התיכון במשך מאות שנים, כאשר שורשיה נעוצים באיראן. התוספת של אלמנטים פריכים היא טוויסט מודרני המוסיף שכבה נוספת של פינוק לפינוק הקלאסי הזה.
רשימת רכיבים:
לבסיס הפיסטוק:
2 כוסות פיסטוקים קלופים
2 כוסות חלב מלא
1 כוס שמנת כבדה
1 כוס סוכר מגורען
1 כפית תמצית וניל טהורה
לטוב הלב הפריך:
1 כוס פיסטוקים קצוצים (לערבב)
½ כוס דבש
½ כוס סוכר חום
קורט מלח
לציפוי:
תוספת פיסטוקים קצוצים
הוראות הכנה:
- בסיס פיסטוק:
- מערבבים בבלנדר פיסטוקים קלופים וחלב מלא. מערבבים עד לקבלת מרקם חלק.
- בסיר על אש בינונית, מערבבים את תערובת הפיסטוק, השמנת הכבדה והסוכר המגורען. מערבבים עד שהסוכר נמס.
- מביאים את התערובת לרתיחה עדינה, ואז מסירים מהאש. מניחים לו להתקרר מעט לפני שמערבבים פנימה את תמצית הווניל.
- יוצקים את בסיס הפיסטוק לקערה, מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר לפחות 4 שעות או לילה.
- כל טוב פריך:
- במחבת על אש בינונית קולים פיסטוקים קצוצים עד להזהבה וריח.
- מוסיפים דבש, סוכר חום וקורט מלח. מערבבים עד שהתערובת מסמיכה ומצפה את הפיסטוקים.
- מסירים מהאש ונותנים לו להתקרר. שוברים את התערובת לאשכולות פריכים.
- שילוב והקפאה:
- מערבבים את האשכולות הפריכים לתוך בסיס הפיסטוק הצונן.
- יוצקים את התערובת למכשיר גלידה ומערבבים לפי הוראות היצרן.
- מעבירים את הגלידה המחורצת לתוך מיכל עם מכסה, בשכבות עם פיסטוקים קצוצים נוספים.
- מקפיאים למשך 6 שעות לפחות או עד להתייצבות.
תזונה למנה (150 גרם):
- קלוריות: 300
- חלבון: 7 גרם
- שומן: 20 גרם
- פחמימות: 25 גרם
- סיבים: 2 גרם
- סוכר: 18 גרם
כמות:
כ-8 מנות
זמן הכנה:
30 דקות (בתוספת זמן הקפאה)
קושי:
בינוני
אפשרויות חלופיות:
- גרסה כשרה: יש לוודא שכל המרכיבים כשרים. החליפו דבש בסירופ אגבה בחלופה שאינה חלבית.
- טוויסט טבעוני: החליפו חלב חלב ושמנת כבדה בחלב שקדים וקרם קוקוס לגרסה ידידותית לטבעונים.
- ללא גלוטן: אשר שכל המרכיבים הם ללא גלוטן, במיוחד אם משתמשים בפריטים ארוזים.
טיפים:
- לקבלת מרקם קרמי במיוחד, ודאו שקערת מכונת הגלידה שלך קפואה היטב לפני שמתחילים.
- התנסו עם רמת הקראנץ' על ידי התאמת כמות הדבש והסוכר החום באשכולות הפריכים.
- תהיו יצירתיים עם תוספות! מטפטפים מעט שוקולד לבן מומס או מפזרים עוד פיסטוקים קצוצים לפני ההגשה.
- אין לכם מכונת גלידה? אין דאגות! יוצקים את תערובת הפיסטוק למיכל עם מכסה ומקפיאים, תוך ערבוב כל 30 דקות עד שהיא מגיעה לסמיכות הרצויה.
הנה לכם תחושת גלידה פריכה ועמוסה בפיסטוק שתשאיר את בלוטות הטעם שלכם צועקות להדרן. התכוננו להתענג על הטוב האגוזי בכל כף!