אם אתם מחפשים להכין משהו מענג לחג השבועות, צפוי לכם פינוק. הכוכבת שלנו בתוכנית היא עוגת גבינה שמנת טעימה עם מערבולת פירות יער משגעת. דרך מושלמת לחגוג את האירוע המיוחד הזה.
לעוגת גבינה יש היסטוריה עשירה במטבח היהודי, והמתכון הזה נותן כבוד למסורת הזו עם טוויסט מודרני.
רשימת רכיבים:
עבור התחתית:
200 גרם קרקרים גרהם, מרוסקים
100 גרם חמאה ללא מלח, מומסת
2 כפות סוכר
למילוי עוגת הגבינה:
750 גרם גבינת שמנת, מרוככת
200 גרם סוכר מגורען
4 ביצים גדולות
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס שמנת חמוצה
עבור מערבולת ברי:
1 כוס פירות יער מעורבים (תותים, אוכמניות, פטל), טריים או קפואים
3 כפות סוכר
1 כף מיץ לימון
הוראות הכנה:
- מחממים את התנור:
- הדליקו את התנור לחום של 160 מעלות צלזיוס.
- הכינו את התחתית:
- מערבבים את פצפוצי הגרהם המרוסקים, החמאה המומסת והסוכר עד שזה נראה כמו חול רטוב.
- מהדקים את התערובת הזו לבסיס של תבנית קפיצית מרופדת בגודל 23 ס"מ (9 אינץ').
- הכניסו אותו למקרר להתייצבות בזמן שאתם עובדים על המילוי.
- להכין את המילוי:
- טורפים בקערה גדולה את גבינת השמנת עד שהיא חלקה וקרמימית.
- מוסיפים סוכר וממשיכים להקציף עד שהכל מתאחד היטב.
- טורפים פנימה את הביצים אחת אחת. אל תמהר את הצעד הזה; אנחנו הולכים על חלק ומשיי.
- מערבבים את תמצית הווניל ומקפלים פנימה את השמנת החמוצה.
- לשפוך את זה פנימה:
- מוציאים את הקרום מהמקרר ויוצקים מעליו את תערובת גבינת השמנת.
- ליצור את מערבולת היער:
- מערבבים את פירות היער, הסוכר ומיץ הלימון עד שתהיה סימפוניה פירותית.
- זרוק כפות של טוב פירות יער זה על בלילת עוגת הגבינה.
- סובב אותו עם סכין לאפקט ראוי לאינסטה.
- לאפות:
- הכניסו את יצירת המופת שלכם לתנור שחומם מראש למשך כ55-60 דקות. זה צריך להיות יציב סביב הקצוות אבל מעט רך במרכז.
- זמן מנוחה:
מניחים לו להתקרר בתנור כשהדלת פתוחה מעט. לאחר מכן, צננו אותו במקרר למשך 4 שעות לפחות או, עדיף, למשך הלילה.
יתרונות תזונתיים:
עוגת גבינה אולי לא הבחירה הראשונה של חובבי בריאות, אבל יש בה סידן מגבינת השמנת וחלבון מהביצים. בנוסף, פירות יער אלה עמוסים בנוגדי חמצון. חשוב זכור, הכל עניין של איזון!
מנות:
העוגה מתאימה להגשה של בערך 12 פרוסות של אושר.
קושי:
רמת קושי? הייתי אומר שזה מדיום.
חלופות כשרות:
לקהל שומרי הכשרות, ודאו שגבינת השמנת שלכם תהיה כשרה.
השתמשו בתחליף גבינת שמנת שאינה חלבית אם ברצונכם לשמור עליה פרווה. ותמיד בדוק שוב את מרכיבי התחתית. בכמה קרקרים גרהם שנרכשו בחנות עשויים להיות תוספים ערמומיים לא כשרים.
טיפים למקצוענים:
- למילוי קטיפתי וחלק, הניחו לכל מרכיבי החלב שלכם להגיע לטמפרטורת החדר לפני הצלילה פנימה.
- התנסו עם פירות יער שונים או אפילו הוסיפו שפריץ של ליקר למערבולת פירות היער. תתפרע!
- מרגישים חגיגיים? מקשטים בפירות יער טריים, עלי נענע, או אבקת אבקת סוכר לפני ההגשה.
עכשיו קדימה, תלבשו את הסינר ובואו ליצור כמה זיכרונות מתוקים של שבועות! 🍰✨