היום, אנחנו צוללים אל הטוב הים תיכוני עם מתכון לסלט יווני קלאסי. דמיינו את עצמכם על אי יווני שטוף שמש, סופגים את האווירה תוך כדי זוללת המנה הטרייה, הפריכה ובעלת הטעם הזו.
מקור מתכון:
סלט זה, שמקורו ביוון, הוא חגיגה של צבעים מרהיבים וטעמים עזים, מה שהופך אותו לתוספת מושלמת או לארוחה קלה בפני עצמה.
רשימת רכיבים:
סלט:
2 מלפפונים גדולים חתוכים לקוביות
4 עגבניות בשלות, קצוצות
1 בצל אדום, פרוס דק
1 פלפל חריף (רצוי אדום או ירוק), חתוך לקוביות
200 גרם גבינת פטה, מפוררת
200 גרם זיתי קלמטה, מגולענים
עלי אורגנו טריים (בערך 2 כפות)
רוטב:
1/3 כוס שמן זית כתית מעולה
2 כפות חומץ יין אדום
1 כפית אורגנו מיובש
מלח ופלפל לפי הטעם
שלבי הכנה:
- מכינים את הירקות: שוטפים וקוצצים את המלפפונים, העגבניות, הבצל האדום והפלפל. זורקים אותם לקערת סלט גדולה.
- מוסיפים את הטובים: מפזרים גבינת פטה מפוררת על הירקות. זרוק פנימה את זיתי הקלמטה המגולענים. כאן מתחילה המסיבה!
- מכינים את הרוטב: בקערה קטנה טורפים יחד שמן זית, חומץ יין אדום, אורגנו מיובש, מלח ופלפל. הזהב הנוזלי הזה הוא ההלבשה שלך.
- להלביש את זה: לשפוך את הרוטב על הסלט. לזרוק הכל בעדינות יחד, להבטיח שכל ירקות יקבל טעם מהרוטב האלוהי הזה.
- מקשטים באורגנו: מפזרים עלי אורגנו טריים מעל הסלט. זה לא רק מוסיף טעם אלא גם מביא מגע של קסם ים תיכוני.
- הגשה: שלח אותו לצלחות או על מגש גדול, והנה קערת שמש היישר מיוון.
יתרונות תזונתיים:
עמוס בוויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון, הסלט היווני הזה הוא מעצמה תזונתית. מלפפונים מעניקים לחות, עגבניות מספקות נוגדי חמצון, וגבינת פטה תורמת סידן. הזיתים מביאים שומנים חד בלתי רוויים בריאים ללב, מה שהופך את הסלט הזה לפינוק מעוגל היטב.
כמות:
המתכון הזה מושלם ל-4 מנות, מה שהופך אותו נהדר לארוחה משפחתית או לארוחה קלה.
זמן הכנה:
זה לוקח בערך 15-20 דקות להכנה, כך שתוכל להקציף אותו תוך זמן קצר.
קושי:
קל! גם אם אתה חדש במטבח, המתכון הזה הוא הכרטיס שלך להפוך למאסטרו של סלטים.
חלופות למתכונים:
- גרסה כשרה: דלג על גבינת הפטה או חפש מותג בעל תעודת כשרות. בדקו שוב שהזיתים ושאר המרכיבים שלכם עומדים בתקני הכשרות.
- טוויסט טבעוני: החליפו פטה בגבינה טבעונית או קראמבל טופו. ודא שמרכיבי הרוטב שלך ידידותיים לטבעונים.
- אפשרות נטולת גלוטן: מתכון זה נטול גלוטן באופן טבעי, אך היזהר עם רוטב שנקנה בחנות בדוק אם יש תווית ללא גלוטן.
טיפים להצלחה:
- השתמשו במרכיבים הטריים ביותר האפשריים לקבלת טעם מקסימלי.
- הניחו לסלט להתקרר במקרר 30 דקות לפני ההגשה לחוויה מרעננת במיוחד.
- התנסו בהוספת עוף בגריל או שרימפס לגרסה לבבית יותר.
- לטפטף מעט שמן זית נוסף לפני ההגשה עבור המגע היווני הנוסף הזה.
אז הנה לכם מתכון לסלט יווני שפשוט קל להכין ושמחה לזלול. אופה! 🥗✨