חיפוש

קציצות עוף מקורמלות מתכון חלומי

קציצות עוף מקורמלות מתכון חלומי

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

4/5 - למתכון דירוג של 6 חובבי בישול

קציצות עוף מקורמלות מתכון חלומי

קציצות עוף מקורמלות ברוטב פטריות וסילאן הן מנה קלאסית ופופולרית בישראל. הן מושלמות לארוחה משפחתית או לאירוח. הקציצות עסיסיות וטעונות, והרוטב עשיר ומתובל.

ארץ המקור:

המתכון לקציצות עוף מקורמלות הוא כנראה ממוצא אירופי. הוא הגיע לארץ ישראל עם העלייה הראשונה והשנייה, והפך למנה אהובה בכל הארץ.

מתכון של סוניה סאני בן הרוש.

מרכיבים:

  • חצי קילו חזה עוף טחון
  • 1 בטטה מבושלת ומעוכה למחית
  • 1 בצל מגורד בפומפיה (לסחוט נוזלים)
  • 3 כפות פרורי לחם
  • 1 ביצה
  • קורט מלח וכפית שטוחה פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות שמן זית או שמן קנולה לטיגון הקציצות

לרוטב:

  • 3 כפות שמן זית או שמן קנולה
  • 1 בצל גדול חתוך לרצועות
  • חבילת פטריות שמפניון חתוכות לרבעים
  • 1 כף סוכר לקירמול הבצל
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות סילאן
  • 2-3 כפות רוטב צ'ילי
  • 1 כוס מרק ממרק עוף (שמים כף שטוחה מרק עוף בכוס וממלאים במים חמים)

הוראות הכנה:

  1. הכנת הקציצות:

    • מערבבים את כל החומרים של הקציצות בקערה גדולה.
    • יוצרים כדורים מהתערובת ומועכים אותם טיפה.
    • מכניסים את הקציצות למקרר לשעה לספיגת טעמים.
  2. הכנת הרוטב:

    • מחממים מחבת עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
    • מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד 2 דקות.
    • מוסיפים את התבלינים ומטגנים עוד דקה.
    • מוסיפים את הסילאן והמרק ממרק העוף ומביאים לרתיחה.
  3. בישול הקציצות:

    • מחממים מחבת עם 3 כפות שמן ומטגנים את הקציצות על אש נמוכה עד להזהבה משני הצדדים.
    • מוסיפים את הקציצות המטוגנות לרוטב ומבשלים כ-10 דקות על אש נמוכה או עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך.

טיפים:

  • אם רוצים להוסיף עוד טעם לקציצות, אפשר להוסיף 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה או 1/4 כוס כוסברה קצוצה.
  • אם רוצים להפוך את הקציצות לפרווה, אפשר להוסיף 1/2 כוס אורז מבושל.
  • אם רוצים להפוך את הקציצות לפחות עתירות בשומן, אפשר להחליף את השמן זית בשמן קנולה.

וריאציות ושיפורים:

  • אפשר להוסיף לרוטב גם ירקות נוספים, כמו גזר, סלרי או תירס.
  • אפשר להוסיף לרוטב גם פירות יבשים, כמו צימוקים או משמשים.
  • אפשר להוסיף לרוטב גם עשבי תיבול, כמו טימין או אורגנו.

דרגת קושי:

  • דרגת קושי: בינונית

זמן הכנה נדרש:

  • זמן הכנה: כ-45 דקות

הצעות הגשה:

  • אפשר להגיש את הקציצות עם אורז, פירה או תפוחי אדמה אפויים.
  • אפשר להגיש את הקציצות עם סלט ירקות.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות