חיפוש

רעיונות לארוחת ערב: סלט חומוס ים תיכוני

רעיונות לארוחת ערב: סלט חומוס ים תיכוני

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

 

היום, אנו חולקים את אחד המתכונים האהובים עליי בכל הזמנים: סלט חומוס ים תיכוני מעורר תיאבון. מפוצצת טעמים ומרקמים, המנה הזו היא חביבת קהל שלא תגרום לכם להתעסק שעות במטבח. מושלם לארוחת ערב מהירה בלילה או לארוחת צהריים קלה, הסלט הזה מביא את המהות התוססת של הים התיכון היישר לצלחת שלכם.

מקורות מתכון:

בהשראת המסורות הקולינריות העשירות של אזור הים התיכון, סלט זה משלב ירקות טריים, חומוס ארוז בחלבונים ורוטב טעים. זוהי חגיגה של הטעמים ספוגי השמש שהופכים את המטבח הים תיכוני לכל כך שאין לעמוד בפניו.

רשימת רכיבים:

 2 כוסות חומוס מבושל (שימורים או מושרה ומבושל)

 1 מלפפון חתוך לקוביות

 1 כוס עגבניות שרי, חצויות

 1 פלפל אדום, קצוץ

 1/2 בצל אדום, פרוס דק

 1/2 כוס זיתי קלמטה, מגולענים ופרוסים

 200 גרם גבינת פטה, מפוררת

 1/4 כוס פטרוזיליה טרייה, קצוצה

עבור הרוטב:

 1/4 כוס שמן זית כתית מעולה

 2 כפות חומץ יין אדום

 1 כפית חרדל דיז'ון

 1 שן שום, קצוצה

 מלח ופלפל לפי הטעם

 

הוראות הכנה:

עבור הרוטב:

  1. טורפים בקערה קטנה שמן זית, חומץ יין אדום, חרדל דיז'ון, שום טחון, מלח ופלפל. מניחים בצד.

בשביל הסלט:

  1. מערבבים בקערת ערבוב גדולה חומוס, מלפפון, עגבניות שרי, פלפל אדום, בצל אדום, זיתים וגבינת פטה.
  2. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות עד שהכל מצופה היטב.
  3. מפזרים מלמעלה פטרוזיליה טרייה לפרץ של צבע ורעננות.

יתרונות תזונתיים:

הסלט הזה הוא מעצמה של חומרים מזינים! חומוס מספק חלבון וסיבים, בעוד הירקות מציעים מגוון של ויטמינים ונוגדי חמצון. שמן זית מוסיף שומנים חד בלתי רוויים בריאים ללב, וגבינת פטה תורמת סידן ובעיטה חריפה.

כמות:

מתכון זה משמש 4 כמנה עיקרית או 6 כתוספת.

זְמַ הכנה:

ההכנה אורכת כ15 דקות, מה שהופך אותה לאפשרות מהירה וללא טרחה לימים עמוסים.

רמת קושי:

קַל! אין טכניקות מפוארות או שלבים מסובכים. פשוט קוצצים, מערבבים ונהנים.

חלופות למתכונים:

לאוכלי כשרות, פשוט להשמיט את גבינת הפטה או להשתמש בתחליף בעל אישור כשרות. ניתן גם להוסיף חופן נענע קצוצה עבור פרץ נוסף של טעם.

טיפים:

  •  התנסו עם פלפלים בצבעים שונים לסלט מדהים מבחינה ויזואלית.
  •  מוסיפים לרוטב קורט פתיתי פלפל אדום כתוש לבעיטה פיקנטית.
  •  הניחו לסלט להשרות במקרר שעה לפני ההגשה להעצמת הטעמים.
  •  מגישים על מצע קינואה או קוסקוס לארוחה לבבית יותר.

הנה לכם, סלט חומוס ים תיכוני מענג, קל להכנה ולא פחות טעים. נסה את זה ותן לאווירה הים תיכונית להעביר אתכם לגן עדן קולינרי! תהנו, חברים!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות