3.5/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול
היי, חברים אוכלים! היום, אני מאוד נרגש לשתף מתכון נעים ומנחם שהוא פנינה אמיתית: דג קוד בתנור. המנה הזו היא לא רק משמחת בלוטת טעם אלא גם נסיעה במסלול הזיכרון למסורת החוף שבה דגים טריים הם מרכיב עיקרי.
סיפור המקור
דמיינו את זה: כפרי דייגים מוזרים, ריח הים והמלכוד הטרי ביותר של היום. זה הלב של המתכון הזה. מנה זו, שמקורה מאזורי החוף, בהם יש דגי קוד בשפע, הייתה ארוחה פשוטה ודשנה עבור דייגים ובני משפחותיהם. עם הזמן, זה הפך לקלאסיקה אהובה ברחבי העולם, מוקיר בזכות הפשטות והטעם שלה.
זמן הכנה ובישול
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 20 דקות
- זמן כולל: 35 דקות
- דרגת קושי: קל
- 4 מנות להגשה
איך להכין דג קוד בתנור? – הרכיבים
- פילה קוד: 4 חתיכות גדולות (כ-800 גרם)
- שמן זית: 3 כפות
- שום: 4 שיני קצוצות דק
- לימון: מיץ מלימון אחד
- עגבניות שרי: 200 גרם, חצויות
- זיתי קלמטה: 100 גרם, מגולענים
- צלפים: 2 כפות
- פטרוזיליה טרייה: חופן קצוץ
- מלח ופלפל לפי הטעם
- פפריקה: 1 כפית
שלב אחר שלב: בואו נתחיל לבשל!
- חימום והכנה מראש: הפעילו את התנור ל-200 מעלות צלזיוס. תופסים תבנית אפייה גדולה מספיק כדי שהפילטים קוד יתקררו מבלי לחפוף.
- שילוב טעמים: בקערה, טורפים יחד שמן זית, שום, מיץ לימון, מלח, פלפל ופפריקה. זו פצצת הטעם שלכם!
- מלבישים את הקוד: מניחים את הדג בתבנית האפייה. מורחים את פצצת הטעם על כל פילה. תן להם לספוג את כל הטוב הזה.
- זמן ירקות: זורקים פנימה את עגבניות השרי, הזיתים והצלפים מסביב לקלה.
- אפו אותו: הכניסו את הכלי לתנור למשך כ-20 דקות. אתה מחפש שלמות מתקלפת.
- קישוט בשפע: מפזרים פטרוזיליה טרייה מלמעלה. זה כמו להוסיף קורטוב של אהבה.
יתרונות תזונתיים
- דג קוד הוא סופרסטאר תזונתי! הוא עמוס בחלבון רזה, ויטמינים B12 ו-B6, ומינרלים חיוניים כמו זרחן וסלניום.
- בנוסף, הוא דל בשומן. חברו את זה לשומנים בריאים ללב משמן הזית והוויטמינים מעגבניות השרי והלימון, וקיבלתם מנה שעושה טוב לגוף שלכם כמו שהיא עושה לנפשכם.
כשרות וחלופות
- עבור החברים שלי שומרי הכשרות, ודאו שדג הקוד עם תעודת כשרות.
- החליפו את הצלפים בחמוצי שמיר קצוצים כשרים אם לא מוצאים צלפים כשרים. והיי, אם אתם לא אוהבים קוד, נסו את זה עם הליבוט או מוסר ים.
טיפים למקצוענים
- ניסוי עם עשבי תיבול: טימין, רוזמרין או שמיר יכולים להוסיף טוויסט חדש.
- פרוסות לימון: לתוספת זינג, הוסיפו פרוסות לימון דקות לפני האפייה.
- צפו בתנור: דגים יכולים לעבור ממושלם לבישול יתר במהירות. שימו עין!
הנה לכם! מנת דג קוד מענגת, מזינה וקלה להקצפה שתעביר אותך לאושר החוף. בישול שמח, וזכרו, המרכיב הטוב ביותר הוא תמיד פיזור של שמחה! 🐟🍋🌿