היי, חברים חובבי אוכל! היום, אנחנו צוללים לתוך העולם מרגיע הנשמה של החזה – אותו טוב שנמס בפה שכובש לבבות ובטן במשך דורות.
בין אם אתה שף ותיק או חדש במטבח, המתכון הזה הוא כרטיס הזהב שלך לגן עדן טורף.
המקור של המתכון לבריסקט
לבריסקט שורשים עמוקים במסורות קולינריות שונות. מבורות המנגל המעושנים של טקסס ועד למסורות הבישול האיטי והמלוחים של המטבח היהודי, נתח הבשר הזה זכה למקומו ככוכב על קולינרי.
לא משנה מאיפה זה בא, דבר אחד בטוח – זה התגלמות של אוכל מנחם.
רכיבים להכנת בריסקט
- חזה בקר 2.5 ק"ג, כי יותר תמיד טוב יותר
- 4 שיני שום, טחונות (או יותר אם אתם חובבי שום)
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 כוסות מרק בקר
- 1 כוס יין אדום (כן, לחזה, לא רק בשבילך)
- 1/4 כוס רוטב סויה
- 1/4 כוס רוטב ווסטרשייר
- 2 כפות סוכר חום
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כף פפריקה מעושנת
- 1 כף טימין מיובש
- מלח ופלפל לפי הטעם
- גזר ותפוחי אדמה, קצוצים, כי למה לא להפוך את זה לפלא של סיר אחד?
יתרונות תזונתיים לבריסקט
בריסקט הוא מעצמת חלבון, המספקת חומצות אמינו חיוניות לבריאות השרירים. הוא גם עמוס באבץ, ברזל וויטמינים מקבוצת B.
שיטת הבישול האיטי מסייעת בפירוק הקולגן, מה שמקל על העיכול והספיגה של אותם חומרים מזינים. בנוסף, הירקות מוסיפים בעיטה של סיבים וויטמינים – זה למעשה מזון בריאות, נכון?
תשואות:
המתכון הזה משרת בנדיבות 8-10 נשמות רעבות, מה שהופך אותו למושלם עבור מפגשים משפחתיים, ארוחות קלות, או לימים שבהם אתה רק רוצה שאריות ליהנות.
זמן הכנה:
בואו לא נעשה צחוק בעצמנו – דברים טובים לוקחים זמן. תכנן 30 דקות נינוחות להכנה וזמן בישול איטי ונמוך של 6-8 שעות. תאמין לי, הארומה תהפוך כל שנייה לשווה את זה.
רמת קושי:
בקנה מידה של קל לקשה, המתכון הזה נופל איפשהו בין טפיחה ידידותית על השכם לבין היי פייב. הבישול האיטי עושה עבורכם את רוב העבודה, אבל קצת סבלנות היא המרכיב הסודי.
אפשרויות חלופיות למתכון לבריסקט
לחברים הכשרים שלנו, החליפו את רוטב ווסטרשייר בגרסה ידידותית לכשרות, וודאו שמרק הבקר שלכם עוקב אחריו. אפשר להחליף את היין האדום בגרסה לא אלכוהולית או במרק בקר לטוויסט טעים לא פחות.
טיפים להצלחת המתכון לבריסקט
- צורבים את החזה הזה! נעל את הטעמים על ידי צריבה טובה לפני תחילת מרתון הבישול האיטי.
- אמצו את תהליך הבישול האיטי. ככל שהוא מתבשל זמן רב יותר, כך הוא הופך רך וטעים יותר.
- זרקו פנימה את הירקות האהובים עליכם לארוחה שלמה. הם סופגים את כל הטוב המלוח הזה ומוסיפים קראנץ' מענג.
הנה לכם, אנשים! מתכון חזה אפי קל כמו פאי (טוב, יותר קל, בעצם). הפעילו את המבשלים האיטיים האלה, תנו לקסם לקרות, והתכוננו להתחמם בתהילה של אקסטרווגנזת החזה האולטימטיבית בבישול איטי! בלוטות הטעם שלך יודו לך – תאמין לי.