לחמניות כוסמין ללא שמרים תענוג בריא
היום אנחנו צוללים לתחום של לחמניות כוסמין ללא שמרים. המתכון הזה הוא כמו פייב קולינרי לפשטות, ומציע אפשרות חמה, לבבית וטעימה לאותם רגעים שבהם אתה רוצה טוב אפוי טרי ללא הבלאגן של שמרים. כעת, בואו נטייל במקורותיו של המתכון הזה. כוסמין, דגן עתיק, מדגדג בלוטות טעם מאז תקופת הברונזה. זה מביא טעם אגוזי ומלא סירה של חומרים מזינים לשולחן, מה שהופך את הלחמניות האלה לא רק לטעימות אלא גם למעצמה תזונתית.
רכיבים:
- 3 כוסות קמח כוסמין
- 1 כף אבקת אפייה
- 1 כפית מלח
- 1 כוס חלב (או חלופה לא חלבית אם אתה מתנדנד כך)
- 3 כפות שמן זית
אופן הכנה:
- מחממים את התנור לחום של 200 מעלות צלזיוס.
- בזמן שהוא מתחמם, מערבבים את החומרים היבשים, מוסיפים את הרטובים, מערבבים אותו לבצק ומעצבים אותו ללחמניות.
- הכניסו את כדורי הבצק האלו על תבנית אפייה ולתנור למשך 15-20 דקות. וואלה! לחמניות הכוסמין שלכם מוכנות לאכילה.
אפשרויות חלופיות:
לחברים הכשרים שלנו או למסלולי תזונה ספציפיים, אל חשש, אתה יכול להחליף את החלב הרגיל בחלב שקדים, סויה או שיבולת שועל. קדימה השתמשו בשמן צמחי במקום שמן זית אם זו הריבה שלכם. המתכון הזה עוסק כולו בגמישות.
יתרונות תזונתיים:
- לחמניות הכוסמין הללו הן תענוג עמוס בסיבים ועשיר בחומרים מזינים.
- קמח כוסמין הוא כוכב על, המספק מנה בריאה של ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון.
- זה קל יותר לעיכול מחיטה מסורתית, מה שהופך אותה לניצחון עבור אלה עם בטן רגישה.
- בנוסף, היעדר שמרים פירושו פחות נפיחות ומסלול מהיר יותר לאושר המושרה על ידי פחמימות.
כמות: המתכון הזה מניב כ-12 לחמניות כוסמין בריאות.
זמן הכנה: 30 דקות.
רמת קושי: קל.
טיפים לשיפור:
- רוצים חיזוק טעמים? זרקו פנימה כמה עשבי תיבול כמו רוזמרין או טימין.
- מברישים את הלחמניות במעט שמן זית לפני האפייה לזוהר זהוב נוסף.
- ניסוי עם זני קמח כוסמין שונים – דגנים מלאים, קלים או תערובת למרקם ייחודי.
הנה לכם, אנשים – מתכון רגוע וללא שמרים לחמניות כוסמין, מהנה להכנה כמו שהוא לאכילה. קדימה, תערבבו את זה ותנו לניחוח של טוב אפוי טרי למלא את המטבח שלכם. אפייה מהנה!