חיפוש

עוגת יוגורט בחושה קלה וטעימה במיוחד

עוגה חלבית לשבת בבוקר

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

3.3/5 - למתכון דירוג של 3 חובבי בישול

היי, חובבי אוכל! היום אני הולך לשתף אתכם במתכון מענג שהוא לא רק פינוק לבלוטות הטעם שלכם אלא גם מסע אל עולם האפייה המענג – עוגת יוגורט בחושה קלה, וגם טעימה במיוחד!

מתכון זה הוא פנינה עם שורשים שנובעים למטבחים אירופאים, פופולרי במיוחד בצרפת, שם הוא מכונה "Gâteau au Yaourt". זוהי עוגה פשוטה וכפרית שנאפה לעתים קרובות על ידי ילדים בשל מידותיה הקלות לזכור.

עכשיו, בואו נדבר על מה נכנס לעוגה הזו.

איך להכין עוגת יוגורט בחושה – הרכיבים

  • קמח לכל מטרה: 250 גרם (2 כוסות)
  • אבקת אפייה: 2 כפיות
  • מלח: קורט
  • ביצים: 3 גדולות
  • סוכר: 200 גרם (1 כוס)
  • יוגורט רגיל: 250 מ"ל (1 כוס) – כוכב התוכנית!
  • שמן צמחי: 125 מ"ל (חצי כוס)
  • תמצית וניל: 1 כפית
  • גרידת לימון: מ-1 לימון

מתכון זה מניב כ-8 מנות ולוקח בערך 20 דקות להכנה, עם זמן בישול של 30-35 דקות. בסולם הקושי, זה קליל קל – מושלם למתחילים ולמקצוענים כאחד!

יתרונות תזונתיים:

  • יוגורט הוא מעצמה פרוביוטית, נהדר לבריאות המעיים.
  • ביצים מביאות חלבון ושומנים בריאים.
  • שימוש בשמן צמחי במקום חמאה מקטין את השומנים הרוויים.

הוראות שלב אחר שלב:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. משמנים תבנית עוגה בקוטר 23 ס"מ (9 אינץ').
  2. מערבבים את החומרים היבשים: מנפים לקערה קמח, אבקת אפייה ומלח.
  3. מקציפים ביצים וסוכר: בקערה נוספת טורפים ביצים וסוכר לקצף בהיר ותפוח.
  4. מוסיפים יוגורט ושמן: מערבבים את היוגורט, השמן, תמצית הווניל וגרידת הלימון.
  5. מערבבים: מקפלים את החומרים היבשים לתוך התערובת הרטובה בעדינות.
  6. אופים: יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 30-35 דקות.
  7. מצננים: תנו לו להתקרר לפני שפורסים. וואלה!

חלופות כשרות או תזונתיות:

  • לגרסה כשרה יש לוודא שכל המרכיבים, במיוחד היוגורט, בעלי הכשר.
  • כדי להפוך אותו ללא גלוטן, החליפו את הקמח לכל מטרה בתערובת קמח ללא גלוטן.
  • לגרסה נטולת חלב, השתמשו ביוגורט סויה או שקדים.

טיפים מקצועיים לעוגת כוכבים:

טוויסט טעם: הוסף כף גרידת תפוז או תמצית שקדים לטעם שונה.
קסם לחות: אל תערבב יתר על המידה את הבלילה כדי לשמור על לחות העוגה.
בדיקת מוכנות: העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי.

אפיית עוגת היוגורט הזו מהנה כמו לאכול אותה. זהו מתכון רב תכליתי, מושלם לארוחת בוקר, חטיף או קינוח קל. בנוסף, זהו מתכון בסיס נהדר להתנסות בו. זרקו פנימה כמה פירות יער או שוקולד צ'יפס אם אתם מרגישים הרפתקנים. זכרו, אפייה היא כולה יצירתיות ומגע אישי, אז תתפרעו!

אפייה מהנה!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות