חיפוש

דייסת שיבולת שועל וקינמון – מתכון טעים ומנחם לימי החורף

דייסת שיבולת שועל וקינמון

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

והפעם – דייסת שיבולת שועל וקינמון. המנה הזו היא אוצר נצחי, עם שורשים שמקורם בשולחן ארוחת הבוקר הסקוטי המסורתי. זה יותר מסתם קערה חמה של טוב; זה חיבוק במנה, מושלם לבקרים הקרירים האלה או כשאתה צריך קצת אוכל מנחם.

  • מנות: המתכון הזה יאכיל בשמחה 2 אנשים.
  • זמן הכנה: בקושי 5 דקות – זה כל כך קל!
  • זמן בישול: כ-15 דקות.
  • זמן כולל: 20 דקות, ואתם מוכנים להתחלה נהדרת של היום שלכם!
  • קושי: סופר קל! זה כמעט בלתי אפשרי לבלבל את זה.

דייסת שיבולת שועל וקינמון טעימה ומנחמת – הרכיבים שנזדקק להם

80 גרם שיבולת שועל מגולגלת
500 מ"ל חלב (או כל חלב צמחי לאופציה טבעונית)
1-2 כפות סוכר חום (תלוי בשן המתוקה שלך)
1 כפית קינמון טחון
קורט מלח
תוספות אופציונליות: פירות טריים, אגוזים, דבש או כף יוגורט

יתרונות תזונתיים:

שיבולת שועל היא מקור פנטסטי לסיבים, במיוחד בטא גלוקן, הידוע בבריאות הלב וייצוב רמות הסוכר בדם. קינמון מוסיף נופך של מתיקות ללא הסוכר ובעל תכונות אנטי דלקתיות. בנוסף, אם אתה משתמש בחלב, אתה מקבל מנה טובה של סידן וחלבון!

הוראות שלב אחר שלב:

  1. מערבבים את החומרים: בסיר בגודל בינוני מערבבים יחד את שיבולת השועל, החלב, הסוכר החום, הקינמון וקורט מלח.
  2. בישול: מחממים את התערובת על אש בינונית. שימו עין על זה וערבבו מדי פעם.
  3. מבעבע: ברגע שמתחיל לרתוח, מנמיכים את האש לנמוכה. תנו לזה להתבשל כ-10-15 דקות, תוך ערבוב מדי פעם. אתה מחפש מרקם קרמי וחלומי.
  4. מגישים: מזלפים את הדייסה לקערות. זה המקום שבו אתה יכול להיות יצירתי עם התוספות שלך. פירות, אגוזים, טפטוף דבש או כף יוגורט – תתפרעו!

טיפים להכנה:

לטעם עשיר יותר, קולים את שיבולת השועל במחבת כמה דקות לפני הוספת החלב.
אוהבים את הדייסה שלך שמנת? מוסיפים עוד שפריץ חלב לקראת סוף הבישול.
לתבל את זה! הוסף קורטוב של אגוז מוסקט או הל יחד עם הקינמון לבעיטת טעם נוספת.

שיטות בישול:

המתכון הזה עוסק כולו בכיריים, אבל אתה לגמרי יכול להכין אותו במיקרוגל אם אתה ממהר. פשוט מערבבים הכל בקערה המתאימה למיקרוגל וצופפים אותו למשך 2-3 דקות, תוך ערבוב באמצע הדרך.

דייסת שיבולת שועל וקינמון היא לא רק אוכל; זו נוחות בקערה, עם צד של נוסטלגיה וקצת בריאות. זה פשוט, זה רב תכליתי, והוא מחכה לך להוסיף את הטוויסט האישי שלך. בין אם אתה מקצוען דייסה או מנסה את זה בפעם הראשונה, המתכון הזה בטוח יחמם אותך מבפנים. בישול שמח

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות