5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

 

האגדה מספרת שהמרקחת הקטיפתית והאגוזית הזו מקורה במזרח התיכון, שם מוקירים פיסטוקים במשך מאות שנים. עכשיו, אנחנו לוקחים את אבני החן בצבע ירוק אזמרגד והופכים אותן למחית שמנת וחלומית שתגרום לבלוטות הטעם שלך לערוך מסיבה.

 

רשימת רכיבים:

 2 כוסות פיסטוקים קלופים (ללא מלח)

 1 כוס חלב מלא

 1/2 כוס דבש

 1/4 כוס מים

 1 כפית תמצית וניל

 קורט מלח

 אופציונלי: קורטוב של הל לטוויסט מזרח תיכוני

 

שלבי הכנה:

  1. הכינו את הפיסטוקים: דבר ראשון, בואו נצלה את הפיסטוקים האלה. מורחים אותם על נייר אפייה ומכניסים לתנור בחום של 160 מעלות למשך כ8-10 דקות, או עד שהם מזהיבים וארומטיים. תן להם להתקרר קצת.
  2. לערבב בבלנדר: זורקים את הפיסטוקים הקלויים למעבד מזון. מערבלים עד לקבלת אבקה גסה. מוסיפים פנימה את החלב, הדבש, המים, תמצית הוניל ואת קורט המלח. מערבבים שוב עד שיהיה חלק יותר ממחמאה מסבתא.
  3. התאימו טעמים: תטעמו. צריך עוד מתיקות? רוצים אווירה מזרח תיכונית? מפזרים פנימה את ההל הזה. מערבבים שוב עד שזו הגרסה שלכם לשלמות הפיסטוק.
  4. מנוחה: מעבירים את המחית לקערה ונותנים לו להתקרר במקרר לפחות שעה. זה כמו לתת לטעמים להתערבב במסיבת אוכל.
  5. הגישו והתענגו: הכניסו את הטוב הירוק הזה על קינוחים, פנקייקים, יוגורט ואפילו עם כפית ישר לפה…

יתרונות תזונתיים:

לכן, מחית הפיסטוק הזו היא לא רק פינוק לבלוטות הטעם שלכם; זוהי מעצמה עמוסה בחומרים מזינים.

כמות וזמן:

המתכון הזה מניב 2 כוסות מחית פיסטוק נדיבות, מושלם לקינוח אקסטרווגנזה לכ-6 אנשים. כל המתכון לוקח בערך 20-30 דקות, תלוי בכישורי שלכם.

רמת קושי:

בסולם הקושי, הייתי אומר שבינוני.

חלופות כשרות:

טיפים למקצוענים:

הנה לכם  מתכון למחית פיסטוק אגוזי כמו שהוא רב תכליתי. אז, שימו את הכובע הקולינרי שלכם ותנו למסיבת הפיסטוק להתחיל!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות