4.2/5 - למתכון דירוג של 4 חובבי בישול

פוטטוס בתנור מתכון קריספי במיוחד

פוטטוס בתנור הם תוספת קלאסית לכל ארוחה, ומתאים גם כנשנוש טעים וקל. הם קלים להכנה, טעימים ומזינים.

מקור המתכון

מתכון זה הוא מקור ישראלי, והוא מבוסס על מתכון פשוט של תפוחי אדמה אפויים עם תבלינים.

מתכון של יהודית אריאלי.

רשימת מרכיבים והוראות הכנה

המרכיבים:

הוראות הכנה:

  1. מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לרבעים.
  2. מניחים בסיר, שופכים מעל קומקום מים חמים ומבשלים 12 דקות.
  3. מסננים את המים ומחזירים את תפוחי האדמה לסיר.
  4. מוסיפים את התבלינים והשמן, סוגרים את הסיר ומנענעים את הסיר טוב טוב כך שהכל יהיה מתובל באופן שווה.
  5. מפזרים את תפוחי האדמה בתבנית עם נייר אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד שמזהיב, בערך 40 דקות.

טיפים:

וריאציות ושיפורים:

דרגת קושי בסולם קל בינוני קשה:

קל

זמן הכנה נדרש:

כ-60 דקות

הצעות הגשה:

פוטטוס בתנור מוגשים חמים, כמנת תוספת או כנשנוש.

פוטטוס בתנור הם תוספת טעימה ומזינה לכל ארוחה. הם קלים להכנה, כך שכל אחד יכול להכין אותם. אז למה אתם מחכים? קדימה להכין פוטטוס בתנור!

יתרונות תזונתיים:

פוטטוס בתנור הם מקור טוב לסיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים. הם מכילים גם חלבון, כך שהם יכולים להיות חלק מארוחה מאוזנת.

טיפים נוספים:

 

באיזה זן של תפוחי אדמה מומלץ להשתמש לפוטטוס?

מומלץ להשתמש בתפוחי אדמה מסוג "דזירה" או "באטר" . תפוחי אדמה מסוג זה הם בעלי עמילן גבוה, מה שגורם להם להיות פריכים מבחוץ ורכים מבפנים. הם גם בעלי גודל אחיד, מה שמקל על חיתוכם לפלחים.

להלן כמה טיפים לבחירת תפוחי אדמה לפוטטוס:

להלן כמה טיפים להכנת פוטטוס:

בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות