חיפוש

סלט ביצים ללא מיונז מתכון מטורלל

סלט ביצים ללא מיונז

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 2 חובבי בישול

הכנת סלט ביצים ללא מיונז היא אופציה מצוינת למי שמחפש חלופה קלילה ובריאה יותר או למי שפשוט לא נהנה מהטעם של מיונז. מתכון זה משתמש ביוגורט יווני וחרדל דיז'ון כדי ליצור רוטב קרמי וטעים. הוא מושלם לארוחת צהריים מהירה, לפיקניק או כמילוי לכריכים.

איך להכין סלט ביצים ללא מיונז – הרכיבים

6 ביצים גדולות
1/3 כוס יוגורט יווני (בחרו מגוון סמיך לתוצאות הטובות ביותר)
1 כף חרדל דיז'ון
1/4 כוס סלרי קצוץ דק
2 כפות בצל אדום קצוץ דק
2 כפות עשבי תיבול טריים קצוצים (כגון שמיר, פטרוזיליה או עירית)
מלח ופלפל לפי הטעם
אופציונלי: 1 כפית מיץ לימון או חומץ לבן
אופציונלי: פפריקה או פפריקה מעושנת לקישוט

הכנת סלט ביצים בלי מיונז – שלבי הכנה
מבשלים את הביצים:

מניחים את הביצים בסיר ומכסים אותן במים קרים.
מביאים את המים לרתיחה, מנמיכים את האש למינימום ומבשלים כ-10 דקות.
מסירים את הביצים מהאש, מסננים מים חמים וממלאים את הסיר במים קרים כדי לעצור את תהליך הבישול. מניחים לביצים להתקרר לחלוטין.
מקלפים וקוצצים ביצים:

לאחר התקררות, קולפים את הביצים וחותכים אותן לחתיכות קטנות. אתה יכול לעשות אותם שמנמנים או עדינים כפי שאתה מעדיף.
מכינים את הרוטב:

בקערה גדולה, מערבבים יחד 1/3 כוס יוגורט יווני ו-1 כף חרדל דיז'ון עד לקבלת תערובת חלקה.
אם תרצה, הוסף 1 כפית מיץ לימון או חומץ לבן לקצת חריפות.
שלב מרכיבים:

לרוטב מוסיפים את הביצים הקצוצות, 1/4 כוס סלרי קצוץ דק ו-2 כפות בצל אדום קצוץ דק.
מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים, ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
מערבבים את הסלט:

מקפלים בעדינות את כל החומרים יחד עד שהביצים מצופים היטב ברוטב. היזהרו לא לערבב יתר על המידה אם אתם מעדיפים מרקם שמנמן יותר.
מצננים ומגישים:

מכסים ומקררים את סלט הביצים למשך 30 דקות לפחות כדי לאפשר לטעמים להתמזג.
הגש צונן. מפזרים פפריקה או פפריקה מעושנת למגע של צבע ותוספת טעם אם רוצים.
ניתן להגיש את סלט הביצים הזה בפני עצמו, כמילוי סנדוויץ', או על מצע ירקות לארוחה קלה ומשביעה. היוגורט היווני מספק מרקם קרמי וטעם חריף, מה שהופך את זה לאלטרנטיבה מענגת ובריאה לסלטי ביצים מסורתיים מבוססי מיונז. בתיאבון!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות