דרגו את המתכון

 

שום קונפי הוא כמו סם קסום שהופך את הנורות החריפות הללו לתענוג רך וחמאתי. הפנינה הקולינרית הזו, שמקורה בדרום צרפת, מצאה את דרכה למטבחים ברחבי העולם, והעלתה מנות עם המהות העשירה והמלוחה שלה. תהליך הבישול האיטי של שיני שום בשמן ארומטי מביא לטוב נמרץ וארומטי שמשפר כל דבר, החל מפסטה ועד ירקות צלויים.

רשימת רכיבים:

 1 כוס שיני שום קלופות (בערך 2 ראשים מלאים)

 2 כוסות שמן זית כתית מעולה

 1 כפית מלח

 1/2 כפית פלפל שחור

 2 ענפי טימין טרי

 עלה דפנה אחד

שלבי הכנה:

  1. קלפו את השום: מפרידים את הציפורן מהראש ומקלפים אותן. זה טיפולי  שימו קצת מוזיקה ותנו לידיים שלכם לעשות את העבודה.
  2. מחממים את התנור: כוונו את התנור שלך לטמפרטורה נמוכה ואיטית של 120°C.
  3. לשלב את המרכיבים: בתבנית חסינת תנור מערבבים את שיני השום הקלופות, שמן הזית, המלח, הפלפל, הטימין ועלה הדפנה.
  4. אפיה לאט ונמוך: מכסים את הכלי בנייר כסף ונותנים לו לאפות בתנור שחומם מראש כ1.5 עד 2 שעות. אתה רוצה שהשום יהיה זהוב ורך.
  5. קרור ואחסון: לאחר שסיים, תן לזה להתקרר. מעבירים את השום והשמן המושרה לצנצנות מעוקרות. אחסן אותו במקרר עד שבועיים.

 

יתרונות תזונתיים:

כמות וקושי:

חלופות:

לאוכלי כשרות יש לוודא שכל המרכיבים מאושרים כשרות. ניתן גם להתנסות עם עשבי תיבול שונים כמו רוזמרין או אורגנו עבור פרופילי טעם מגוונים.

טיפים:

לסיכום:

שום קונפי הוא מעלה רמה במטבח. זה הופך את השום הצנוע לתבלין רבתכליתי שיכול להעלות את המנות שלך מרגילות ליוצאות דופן. אז, הפשילו שרוולים, אמצו את הארומה ותנו למתכון הזה להפוך למרכיב עיקרי ברפרטואר הקולינרי שלכם. בלוטות הטעם שלכם יודו לכם!

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות