אם אתם אוהבים מאפינס (או קאפקייקס) – אתם בוודאי הולכים לעוף על המתכון הבא של קאפקייקס גזר במילוי הרבה טעמים מפנקים.
הנה מתכון מענג למאפינס גזר לחים ומלאי טעם שמתאימים לארוחת בוקר או כחטיף בריא. המאפינס האלה עמוסים בגזר מגורר ותבלינים חמים, מה שהופך אותם לפינוק טעים לכל הגילאים.
איך להכין מאפינס גזר – הרכיבים:
למאפינס:
- 1 1/2 כוסות קמח לכל מטרה
- 1/2 כוס קמח מלא (או השתמש לכל מטרה אם עדיף)
- 1 1/2 כפית אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית קינמון טחון
- 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
- 1/4 כפית ג'ינג'ר טחון
- 1/4 כפית ציפורן טחון (לא חובה)
- 1/2 כוס חמאה ללא מלח, מומסת (או השתמשו בשמן קוקוס לגרסה נטולת חלב)
- 3/4 כוס סוכר מגורען
- 2 ביצים גדולות
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 1/2 כוסות גזר מגורר (בערך 2-3 גזרים בינוניים)
- 1/2 כוס אגוזים קצוצים (כגון אגוזי מלך או אגוזי פקאן), לא חובה
- 1/2 כוס צימוקים או חמוציות מיובשות, לא חובה
לציפוי גבינת שמנת:
- 4 אונקיות (1/2 כוס) גבינת שמנת, מרוככת (או חלופה גבינת שמנת ללא חלב)
- 2 כפות חמאה ללא מלח, מרוככת (או חלופה לחמאה ללא חלב)
- 1 כוס אבקת סוכר
- 1/2 כפית תמצית וניל
הוראות:
למאפינס:
מחממים את התנור:
מחממים את התנור ל-350 מעלות צלזיוס (175 מעלות צלזיוס).
מרפדים תבנית מאפינס בציפוי נייר או משמנים את כוסות המאפינס.
מערבבים מרכיבים יבשים:
בקערת ערבוב, טורפים יחד 1 1/2 כוסות קמח לכל מטרה, 1/2 כוס קמח מלא (או יותר לכל מטרה אם מעדיפים), 1 1/2 כפית אבקת אפייה, 1/2 כפית של סודה לשתייה, 1/2 כפית מלח, והתבלינים (קינמון, אגוז מוסקט, ג'ינג'ר וציפורן). לְהַפְרִישׁ.
מכינים מרכיבים רטובים:
בקערה אחרת, טורפים יחד 1/2 כוס חמאה מומסת ללא מלח (או שמן קוקוס), 3/4 כוס סוכר מגורען, 2 ביצים גדולות וכפית תמצית וניל עד לקבלת תערובת אחידה.
שלב מרכיבים רטובים ויבשים:
יוצקים את החומרים הרטובים לתוך החומרים היבשים ומערבבים רק עד שהם מתאחדים.
מקפלים פנימה בעדינות 1 1/2 כוסות גזר מגורר ואם רוצים, אגוזים וצימוקים קצוצים או חמוציות מיובשות.
ממלאים כוסות מאפינס:
מזלפים את בלילת המאפינס לתוך כוסות המאפינס המוכנות, ממלאים כל אחד בערך 2/3 מלא.
לֶאֱפוֹת:
אופים בתנור שחומם מראש במשך 20-25 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז המאפין יוצא נקי.
מגניב:
מניחים למאפינס להתקרר בתבנית כמה דקות, ואז מעבירים אותם לרשת להתקררות מלאה.
לציפוי גבינת שמנת:
מכינים ציפוי:
בקערת ערבוב, טורפים יחד 4 אונקיות גבינת שמנת מרוככת ו-2 כפות חמאה מרוככת ללא מלח עד לקבלת תערובת חלקה.
הוסיפו בהדרגה 1 כוס אבקת סוכר ו-1/2 כפית תמצית וניל, תוך ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה.
להקפיא את המאפינס:
לאחר שהמאפינס התקררו לחלוטין, מורחים או מניחים את ציפוי גבינת השמנת על גבי כל מאפין.
מאפינס גזר אלה הם שילוב מענג של עוגה לחה ומתובלת וציפוי קרמי. הם מושלמים לארוחת בוקר, בראנץ', או כפינוק מתוק עם כוס התה או הקפה האהובים עליך. תהנה מאפינס גזר תוצרת בית שלך!