חיפוש

מתכון לקציצות עדשים כתומות מטריפות

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

מתכון לקציצות עדשים כתומות מטריפות

התכוננו לפרץ של טעמים עם כדורי הבשר הכתומים והעדשים התפוזים האלה! המתכון הזה הוא שילוב של השפעות ים תיכוניות ומזרח תיכוניות, המפגיש את הטוב הלבבי של העדשים עם בעיטת הדרים של תפוזים. בין אם אתם חובבי בשר ובין אם אתם מחפשים תענוג על בסיס צמחי, הקציצות האלה משמחות את הקהל. את מקורו של המתכון הזה אפשר לייחס לרצון למנה מלוחה ועמוסת חלבונים שהיא גם מזינה וגם טעימה.

רכיבים:

  • 1 כוס עדשים כתומות מיובשות, שטופות
  • 2 כוסות מרק ירקות
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1 כוס פירורי לחם
  • 1/2 כוס פטרוזיליה טרייה, קצוצה
  • גרידה של 1 תפוז
  • מיץ מתפוז 1
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית כוסברה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן זית לטיגון

הוראות הכנה:

  1. מבשלים עדשים: בסיר בינוני מערבבים את העדשים הכתומות השטופות ומרק הירקות. מביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את האש ומבשלים 20-25 דקות או עד שהעדשים רכות. מסננים את כל הנוזלים העודפים.
  2. מטגנים ארומטיות: במחבת על אש בינונית מטגנים את הבצל הקצוץ והשום הטחון בשפריץ שמן זית עד לריכוך וארומטי.
  3. מערבבים: במעבד מזון מערבבים את העדשים המבושלות, ארומטיות מוקפצות, פירורי לחם, פטרוזיליה קצוצה, גרידת תפוז, מיץ תפוזים, רסק עגבניות, כמון, כוסברה, מלח ופלפל. דופקים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. יוצרים קציצות: בעזרת הידיים יוצרים מהתערובת קציצות בגודל כדור גולף. מניחים אותם על מגש מרופד בנייר אפייה.
  5. מטגנים קציצות: מחממים שמן זית במחבת על אש בינונית. מטגנים את הקציצות עד להזהבה מכל הצדדים. זה אמור לקחת בערך 3-4 דקות לכל צד.
  6. מגישים ונהנים: לאחר הזהוב והקריספי מעבירים את הקציצות לצלחת הגשה. מקשטים בפטרוזיליה נוספת אם רוצים. הגישו אותם עם הרוטב האהוב עליכם, אורז או על מצע של ירקות מעורבים.

אפשרויות חלופיות:

לאוכלי כשרות, הקפידו להשתמש במרק ירקות, פירורי לחם ומרכיבים נוספים. בנוסף, החליפו שמן זית לטיגון בשמן ידידותי לכשרות.

יתרונות תזונתיים:

  • עשיר בחלבון צמחי מעדשים כתומות
  • עשיר בסיבים לבריאות מערכת העיכול
  • עמוס בוויטמינים ונוגדי חמצון מפטרוזיליה טרייה וגרידת תפוז
  • דל בשומן רווי וללא כולסטרול
  • מקור טוב לברזל, חומצה פולית ואשלגן

כמות: מתכון זה מכין כ-20-24 קציצות, מושלם להגשה של 4-6 אנשים.

זמן הכנה: צפו להקדיש כ-45 דקות מההתחלה ועד הסוף.

רמת קושי: מתכון זה נכנס לקטגוריית הבינוני. זה לא מדע טילים, אבל זה יגרום לך להרגיש כמו קוסם מטבח.

טיפים:

  • להעצמת הטעם אפשר להוסיף לתערובת העדשים קורט פפריקה מעושנת או פתיתי פלפל אדום.
  • אם התערובת רטובה מדי, מוסיפים עוד פירורי לחם, אם הוא יבש מדי, מעט מים יכולים לעזור לקשור אותו.
  • אופים את הקציצות בתנור לחלופה בריאה יותר – פשוט מברישים אותן בשמן זית ואופים ב-180 מעלות למשך 20-25 דקות.

התכוננו לצלול לתוך צלחת של קציצות עדשים בציר תפוזים אלה – טוויסט מענג למנה קלאסית משביעה ומזינה כאחד!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות