חיפוש

מתכון לגראטן כרובית מהאגדות (טעים בקטע מפחיד)

גראטן כרובית

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

גראטן כרובית, מנה קלאסית בהשראה צרפתית, היא התגלמות של אוכל מנחם עם טוויסט גורמה.

מתכון זה הופך את הכרובית הצנועה לתענוג יוקרתי, קרמי וגבינתי. היופי של גראטן כרובית טמון בפשטות שלה ובאופן שבו הוא מאפשר לטעמים הטבעיים של הכרובית לזרוח, מועצמים ברוטב בשמל עשיר ותוספת גבינה זהובה ופריכה. זוהי תוספת צדדית שמשתלבת נפלא עם מגוון מנות עיקריות, מה שהופך אותה למושלמת הן לארוחות יומיומיות והן לאירועים מיוחדים.

איך להכין גרטאן כרובית פצצתי – הרכיבים

  • 1 כרובית גדולה חתוכה לפרחים
  • 2 כפות חמאה
  • 2 כפות קמח לכל מטרה
  • 1 1/2 כוסות חלב
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 כוס גבינת גרוייר מגוררת
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 1/4 כוס פירורי לחם

שלבים:

  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות צלזיוס.
  2. מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים מומלחים. מוסיפים את פרחי הכרובית ומבשלים 5-7 דקות עד לריכוך.
  3. מסננים את הכרובית ומניחים בצד בתבנית אפייה גדולה.
  4. בסיר ממיסים את החמאה על אש בינונית.
  5. מערבבים פנימה את הקמח ומבשלים 1-2 דקות, יוצרים רו.
  6. טורפים פנימה בהדרגה את החלב, ללא גושים, עד שהרוטב מסמיך.
  7. מוסיפים לרוטב אגוז מוסקט, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
  8. מסירים את הרוטב מהאש ומערבבים פנימה מחצית מגבינת הגרוייר.
  9. יוצקים את הרוטב באופן שווה על הכרובית בתבנית האפייה.
  10. בקערה קטנה, מערבבים יחד את יתרת הגרוייר, גבינת הפרמזן ופירורי הלחם.
  11. מפזרים את תערובת הגבינה ופירורי הלחם על הכרובית.
  12. אופים בתנור שחומם מראש 25-30 דקות עד שהחלק העליון מזהיב ומבעבע.

גראטן כרובית זה, עם הפנים הקרמי והקרום הפריך והגביני, משמש עדות לכוחם הטרנספורמטיבי של מרכיבים פשוטים. זוהי מנה שמכניסה חמימות ואלגנטיות לשולחן האוכל שלך, ומדגישה שאוכל מנחם אכן יכול להיות מתוחכם.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות