3/5 - למתכון דירוג של 5 חובבי בישול
אורז מוקפץ בסגנון תאילנדי, המכונה בתאילנד "קאו פאד", הוא יצירת מופת קולינרית המשלבת את הטעמים התוססים של דרום מזרח אסיה למנה אחת טעימה. המתכון הזה הוא תערובת הרמונית של אורז יסמין ריחני, חתיכות חלבון עדינות ושילוב של ירקות טריים, כולם מוקפצים יחד בווק עם רוטב מלוח מתוק, מלוח ומעט חריף. קאו פאד היא לא רק ארוחה; זוהי הרפתקת טעם שמובילה אותך אל שווקי הרחוב ההומים של תאילנד.
איך להכין אורז מוקפץ בסגנון תאילנדי – הרכיבים
- 2 כוסות אורז יסמין מבושל (רצוי קר)
- 200 גרם עוף, שרימפס או טופו חתוכים לקוביות
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 1/2 כוס ירקות מעורבים (פלפלים, גזר, אפונה)
- 2 ביצים טרופות קלות
- 2 כפות שמן צמחי
- 2 כפות רוטב דגים
- 1 כף רוטב סויה
- 1 כף רוטב צדפות
- 1 כפית סוכר
- 1/2 כפית פתיתי צ'ילי (להתאים לפי הטעם)
- עלי כוסברה טריים ופלחי ליים לקישוט
שלבים:
- מחממים ווק או מחבת גדולה על אש גבוהה.
- הוסף כף אחת של שמן צמחי וסובב אותו כדי לצפות את הווק.
- מוסיפים את השום הטחון והבצל הקצוץ. מטגנים תוך ערבוב כ-30 שניות עד ריחני.
- דוחפים את השום והבצל לצד אחד של הווק ומוסיפים את הביצים הטרופות לצד השני. טורפים את הביצים רק עד שהן מתייצבות.
- דוחפים את הביצים לצד עם השום והבצל.
- הוסף עוד כף שמן צמחי לווק והוסף את קוביות העוף, השרימפס או הטופו. מטגנים תוך ערבוב עד שהחלבון מוכן.
- מוסיפים את הירקות המעורבים ומטגנים תוך ערבוב כמה דקות עד שהם מתחילים להתרכך.
- מוסיפים לווק את אורז היסמין הקר. שוברים כל גושים ומקפיצים כדי לאחד את הכל בצורה אחידה.
- מערבבים בקערה קטנה את רוטב הדגים, רוטב הסויה, רוטב הצדפות, הסוכר ופתיתי הצ'ילי.
- יוצקים את הרוטב על האורז ומטגנים תוך ערבוב עוד כמה דקות עד שהכל מצופה היטב וחומם היטב.
- טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- מגישים חם, מעוטר בעלי כוסברה טריים ופלחי ליים.
אורז מוקפץ בסגנון תאילנדי הוא חגיגה של טעמים, כשהמתיקות של הרוטב, האומאמי של החלבון והניחוח של אורז יסמין מתאחדים בהרמוניה מושלמת. זוהי מנה מפוצצת בצבע, ארומה וטעם, מה שהופך אותה למועדפת בקרב חובבי אוכל תאילנדי ברחבי העולם. תהנה מהמסע הקולינרי שלך לתאילנד עם המתכון הזה של Khao Pad!