דרגו את המתכון

תענוג ירקות קינואה בריא

היי, חברים חובבי אוכל! היום, אני חולק מתכון דופק לקינואה עם ירקות שהוא לא רק פינוק לבלוטות הטעם שלך, אלא גם מעצמה תזונתית. המנה הזו מושלמת לאותם ימים שבהם אתה רוצה משהו לבבי, בריא וללא טרחה.

הקינואה, שהוכתרה כ"אם כל הדגנים" על ידי בני האינקה העתיקים, הייתה מרכיב עיקרי בדרום אמריקה במשך מאות שנים. מהר קדימה להיום, ואימצנו אותו ברחבי העולם בשל היתרונות התזונתיים המדהימים שלו. כעת, בואו נצלול ליצירת מנה שעושה כבוד להיסטוריה העשירה שלה.

רכיבים:

אופן הכנה:

  1. שוטפים היטב את הקינואה במסננת דקה מתחת למים קרים.
  2. בסיר מערבבים קינואה ומים. מביאים אותו לרתיחה, ואז מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים במשך 15 דקות או עד שהמים נספגים. מורחים אותו במזלג ומניחים בצד.
  3. במחבת גדולה מחממים שמן זית על אש בינונית. מוסיפים בצל ושום, מטגנים עד להזהבה וריח.
  4. לזרוק פנימה פלפלים, קישואים וגזר. מטגנים תוך ערבוב במשך 5-7 דקות עד שהירקות רכים אך עדיין פריכים.
  5. מוסיפים עגבניות שרי, תרד, כמון, פפריקה, מלח ופלפל. מבשלים עוד 3-4 דקות עד שהתרד נבול והעגבניות מתרככות.
  6. מקפלים פנימה את הקינואה המבושלת, מבטיחים שהכל יהיה נעים ומתערבב היטב. מתקנים תיבול אם צריך.
  7. מקשטים בפטרוזיליה טרייה, והוואי – הקינואה שלך עם ירקות מוכנה!

חלופות כשרות:

לחברים הכשרים שלנו, ודא שכל המרכיבים נושאים את האישורים המתאימים. החלפת מרק ירקות במים בבישול קינואה מוסיפה טעם נוסף תוך שמירה על כשרות.

חיזוק תזונה:

זמן הגשה והכנה: מתכון זה משרת 4 נשמות רעבות ולוקח כ-30 דקות מתחילתו ועד סופו. מהר, נכון? מושלם עבור לילות השבוע העמוסים או בכל פעם שהכמיהה מגיעה.

רמת קושי: במד הקלות, הייתי מדרג את זה כמדיום מוצק. זה קל אם אתה מכיר מיומנויות בישול בסיסיות. אם אתה טירון, אל תפחד – אני כאן כדי להדריך אותך!

טיפים למקצוענים:

הנה לכם, מנה דשנה ובריאה שכיף להכין ותענוג לטרוף. עכשיו, שים את הסינרים האלה ותנו להרפתקת הבישול להתחיל!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות