דרגו את המתכון
פיצה כרובית היא אלטרנטיבה מענגת ומזינה לפיצה מסורתית, המציעה טוויסט ייחודי עם הקרום המבוסס על ירקות. גישה חדשנית זו לפיצה משלבת את היתרונות הבריאותיים של כרובית עם ההנאה המפנקת של פיצה קלאסית, מה שהופך אותה לבחירה מצוינת עבור אלה המחפשים ארוחה דלת פחמימות, ללא גלוטן, או סתם ארוחה עמוסה יותר בירקות. הקרום, העשוי בעיקר מכרובית, יציב באופן מפתיע ומחזיק תוספות היטב, מה שמאפשר מגוון של התאמה אישית כדי להתאים לטעם האישי.
איך להכין פיצה כרובית – הרכיבים
- 1 ראש גדול של כרובית, אורז (בערך 2-3 כוסות)
- 1/4 כוס קמח שקדים
- 1/2 כוס גבינת מוצרלה מגוררת
- 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת
- ביצה 1
- 1 כפית תיבול איטלקי
- 1/2 כפית אבקת שום
- 1/2 כפית מלח
- ספריי בישול או שמן זית
- תוספות לבחירתכם (רוטב, גבינה, ירקות, בשרים וכו')
שלבים:
- מחממים את התנור ל-425 מעלות צלזיוס (220 מעלות צלזיוס). מרפדים תבנית אפייה או אבן פיצה בנייר אפייה ומשמנים קלות בתרסיס בישול או שמן זית.
- שוטפים ומייבשים היטב את הכרובית. חותכים לפרחים ומקציפים במעבד מזון עד שהוא מזכיר אורז.
- מכניסים למיקרוגל את הכרובית האורזת למשך 4-5 דקות או עד לריכוך. תן לזה להתקרר ואז סחט כמה שיותר לחות באמצעות מגבת כלים נקייה או בד גבינה.
- בקערה גדולה מערבבים את הכרובית המסוננת, קמח השקדים, המוצרלה, הפרמזן, הביצה, התיבול האיטלקי, אבקת השום והמלח. מערבבים היטב.
- מעבירים את תערובת הכרובית למרכז תבנית האפייה המוכנה. מהדקים ומעצבים לבצק פיצה עגול, בעובי של כ-1/4 אינץ'.
- אופים את הקרום במשך 15-20 דקות או עד שהוא זהוב ויציב.
- מוציאים את הקרום מהתנור. הוסף את תוספות הפיצה הרצויות לך: התחל עם רוטב, אחר כך גבינה ותוספות אחרות.
- מחזירים את הפיצה לתנור. אופים עוד 5-10 דקות או עד שהתוספות חמות והגבינה נמסה.
- מוציאים מהתנור ונותנים לפיצה להתקרר כמה דקות. פורסים ומגישים.
תהנה מהגרסה הבריאה יותר, אך עדיין טעימה, לפיצה!