שטרויזל מתוק שיעיף אותך
היי, חבר אוכל! היום, אנחנו צוללים לתוך העולם המענג של השטרויזל – אותה תוספת פריכה, מתפוררת ובלתי ניתנת לעמוד בפניה שלוקחת את המאפים שלך לרמה חדשה לגמרי. שורשיו של מתכון זה במסורות האפייה הגרמניות, שבהן המונח "שטרויזל" פירושו המילולי "משהו מפוזר או מפוזר". זה כמו הקונפטי של עולם האפייה, מה שהופך את כל מה שהוא נוגע בו לחגיגה!
שטראוסל מפאר מטבחים מאז המאה ה-16, ואין זה מפתיע מדוע הוא תקוע. במקור מגרמניה, היא מצאה את דרכה למטבחים עולמיים שונים, כל אחד שם את הספין שלו לשטרויזל האהוב. היום, אנו חולקים מתכון שטרויזל רב-תכליתי המושלם עבור מאפינס, עוגות קפה, או אפילו תוספת של פריכיות הפירות האהובות עליך.
רכיבים:
- 1 כוס קמח לכל מטרה (בערך 125 גרם)
- 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
- 1/2 כוס חמאה ללא מלח, קרה וחתוכה לקוביות (115 גרם)
- 1 כפית קינמון טחון
- קורט מלח
שדרות אלטרנטיביות:
לחברינו הכשרים, אל חשש! החליפו את החמאה במרגרינה כשרה ואיכותית, ואתם מוכנים ללכת. השטרויזל עדיין יהיה הסיידקיק הזהוב והפירורי שלך.
יתרונות תזונתיים:
שטרויזל, תאמינו או לא, יכול להוסיף מעט סיבים לפינוק שלכם בזכות הקמח. סיבים הם גיבור על לעיכול.
קינמון, לא רק בשביל הטעם, הוא עמוס בנוגדי חמצון ובעל תכונות אנטי דלקתיות.
חמאה, בשימוש מתון, מביאה מנה של שומנים בריאים לתערובת.
תשואה וזמן: מתכון השטרויזל הפנטסטי הזה טוב לשיפור הטוב של כ-12 מאפינס או עוגת קפה בגודל 8 אינץ'. זמן ההכנה הוא משב רוח, לוקח רק כ-15 דקות מההתחלה ועד הסוף. מושלם עבור כאשר גירוד האפייה מכה, אבל אתה קצר בזמן.
רמת קושי: אם אי פעם טיפלת בקערת ערבוב, אתה במצב טוב. המתכון הזה הוא "קל" מוצק על הסקאלה. אין צורך בטכניקות מפוארות או לחשי קסם – רק אפייה פשוטה ומהנה.
טיפים וטריקים:
- מרגישים הרפתקנים? לזרוק פנימה חופן אגוזים קצוצים כמו שקדים או אגוזי פקאן לעוד פריכות.
- הפוך אותו לעצמך על ידי התנסות עם תבלינים שונים. אגוז מוסקט, הל, או אפילו רמז לג'ינג'ר יכולים להעלות את משחק השטרויזל שלך.
- אם אתם חובבי מרקם, ערבבו פנימה כמה שיבולת שועל מיושנת לתחושה כפרית.
עכשיו, בואו נתחיל לאפייה, כי העולם יכול להשתמש בקצת יותר קסם שטרויזל. אפייה מהנה, ושהמטבח שלכם יתמלא לעד בניחוח המתוק של הצלחה!