3.2/5 - למתכון דירוג של 6 חובבי בישול
והפעם אנחנו עם מתכון לרוטב סרירצ'ה ביתי. הרוטב הזה, שמקורו מתאילנד, זכה לפופולריות עולמית בזכות האיזון המושלם שלו בין חום, מתיקות וטעימות. הכנת סרירצ'ה משלך בבית מאפשרת לך להתאים את הטעמים לטעמך, ומבטיחה את רמת החריפות והמתיקות הנכונה.
רוטב סרירצ'ה ביתי הוא רוטב חריף תוסס וטעים שקל להפתיע להכנה. המתכון כולל תסיסה של פלפל צ'ילי עם שום, סוכר וחומץ, יצירת עומק טעם שקשה להשיג עם גרסאות שנרכשו בחנות. ניתן להשתמש במגוון צ'ילי אדום, בהתאם לרמת החום המועדפת עליכם. הרוטב הזה מושלם להוספת בעיטה למרקים, מרינדות, או אפילו כתבלין בפני עצמו.
איך להכין רוטב סרירצ'ה ביתי – הרכיבים:
- 1 קילו פלפל חלפניו אדום, חתוך וחצוי לאורכם
- 6 שיני שום
- 4 כפות סוכר חום בהיר
- 1 כף מלח כשר
- 1/2 כוס חומץ לבן מזוקק
צעדים
- מניחים את הג'לפניוס החצויים, שיני השום, הסוכר החום והמלח הכשר במעבד מזון.
- דופקים עד שהפלפלים והשום קצוצים דק.
- מעבירים את התערובת לצנצנת נקייה, משאירים מעט מקום בחלק העליון.
- כסו את הצנצנת בצורה רופפת והניחו לה לשבת בטמפרטורת החדר למשך 3 עד 5 ימים, תוך ערבוב פעם ביום.
- לאחר התסיסה מעבירים את התערובת חזרה למעבד המזון.
- מוסיפים לתערובת את החומץ הלבן המזוקק.
- מעבדים עד שהתערובת חלקה.
- מסננים את התערובת דרך מסננת דקיקה לסיר, לוחצים על המוצקים כדי לחלץ כמה שיותר נוזלים.
- מביאים את הרוטב לרתיחה על אש בינונית, ואז מנמיכים את האש ומבשלים כ-5-10 דקות, או עד שהרוטב מגיע לסמיכות הרצויה.
- הניחו לרוטב להתקרר, לאחר מכן העבירו אותו לכלי אטום ומקררים.
רוטב הסרירצ'ה הביתי שלך מוכן כעת לשימוש! זה יישמר במקרר עד 6 חודשים, ומאפשר לך להוסיף בעיטה טעימה ומתובלת למנות שלך מתי שתרצה. תהנה!