דרגו את המתכון
היום אנחנו עם מתכון מענג לסלט כרוב לבן חגיגי, מנה תוססת ובעלת טעם מושלמת לאירועים מיוחדים או לכל זמן שתרצו להוסיף נופך חגיגי לארוחה שלכם.
סלט כרוב לבן חגיגי הוא תוספת צבעונית וטעימה לשולחן שלכם. הסלט הזה משלב את הפריכות של כרוב לבן עם תערובת של מרכיבים חגיגיים, כולל חמוציות, תפוחים ואגוזים. הרוטב המתוק והחריף משלים את הטעמים הטריים, מה שהופך אותו לתוספת אידיאלית לחגים ולחגיגות.
איך סלט כרוב לבן חגיגי?
בשביל הסלט:
- 1 ראש קטן של כרוב לבן, מגורר דק
- 1 כוס חמוציות מיובשות
- 2 תפוחים חתוכים לקוביות
- 1/2 כוס אגוזי פקאן או אגוזי מלך קצוצים
- 1/2 כוס גבינת פטה מפוררת (לא חובה)
- פטרוזיליה טרייה לקישוט (לא חובה)
עבור הרוטב:
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 כפות חומץ תפוחים
- 1 כף דבש או סירופ מייפל
- 1 כפית חרדל דיז'ון
- מלח ופלפל לפי הטעם
שלבי הכנה
- מערבבים בקערת ערבוב גדולה את הכרוב הלבן המגורר דק, החמוציות המיובשות, קוביות התפוחים, האגוזים הקצוצים וגבינת הפטה המפוררת (אם משתמשים).
- בקערה קטנה נפרדת, טורפים יחד את שמן הזית, חומץ תפוחים, דבש או סירופ מייפל, חרדל דיז'ון, מלח ופלפל עד שהרוטב מתאחד היטב.
- יוצקים את הרוטב על הסלט.
- לזרוק את הסלט בעדינות כדי לצפות את כל המרכיבים ברוטב.
- הניחו לסלט לשבת כ-10 דקות כדי לאפשר לטעמים להתמזג יחדיו.
- טועמים ומתקנים את התיבול במידת הצורך על ידי הוספת עוד מלח, פלפל או סירופ דבש/מייפל.
- מקשטים את סלט הכרוב הלבן החגיגי בפטרוזיליה טרייה אם רוצים.
- הגישו את הסלט צונן ותהנו!
הסלט הזה לא רק נראה יפה על השולחן אלא גם מציע שילוב מענג של טעמים מתוקים, מלוחים ואגוזים. זה מושלם למפגשי חג או בכל עת שתרצו לרומם את הארוחה שלכם עם מגע חגיגי. תהנה מהסלט שלך!