היום אנחנו עושים סיבוב מענג לתימן עם מתכון היישר מלב המטבח שלהם לחם סלוף תימני. הידוע במרקם הלעיס שלו ובטעמים שאי אפשר לעמוד בפניו, המתכון הזה הוא פנינה תרבותית שאנו מכינים ללא שומשום. אז, הפשילו שרוולים, בואו לצלול לעולם הקסם הקולינרי התימני!
מקורות מתכון:
לחם סלוף הוא חלק אהוב מהמטבח התימני, המוקיר על תפקידו בארוחות היומיומיות. זהו סמל לאירוח ולביחד, נטוע עמוק במסורות הקולינריות העשירות של תימן.
רשימת רכיבים:
לבצק:
4 כוסות קמח לכל מטרה
1 כף סוכר
1 כפית מלח
1 כף שמרים אינסטנט
1.5 כוסות מים חמימים
2 כפות שמן צמחי
שלבי הכנה:
- בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הקמח, הסוכר והמלח.
- בקערה קטנה יותר מערבבים את שמרי האינסטנט עם מים חמימים. תן לזה לשבת בערך 5 דקות עד שהכול מבעבע סימן שהשמרים שלך מוכנים לזרוח.
- יוצקים את תערובת השמרים והשמן הצמחי לתערובת הקמח.
- צוללים פנימה בידיים ולשים עד לקבלת בצק חלק ואלסטי. אם זה נדבק לידיים, מוסיפים עוד קצת קמח.
- מכניסים את הבצק חזרה לקערה, מכסים אותו במגבת מטבח ונותנים לו לתפוח במקום נעים כשעה או עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מחוררים את הבצק, ואז מחלקים אותו ל-6 חלקים שווים. מגלגלים כל אחד לכדור ומניחים על תבנית אפייה.
- משטחים כל כדור לדיסקית עגולה, בקוטר של כ-20 ס"מ. אמצו את הוויברציות הכפריות!
- מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- מברישים את החלק העליון של דיסקיות לחם הסאלוף במים לקבלת גימור זהוב.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 15-20 דקות או עד שהם מזהיבים וכל כך ריחניים.
יתרונות תזונתיים:
לחם סלוף תימני זה מספק דחיפה אנרגטית מהקמח, ושומר על טעם נקי וקלאסי.
כמות:
המתכון הזה מניב 6 לחמי סלוף תימני נפלאים שתפו את השמחה עם האנשים האהובים עליכם!
רמת קושי:
סמנו את זה כבינוני ידידותי. לישה ועיצוב אולי מצריך קצת תרגול, אבל התגמול שווה את זה.
חלופות למתכונים:
לאוכלי כשרות, ודא שכל המרכיבים שלך מאושרים כשרות. החליפו שמן צמחי בחלופה כשרה במידת הצורך.
טיפים:
- הגישו לחם סלוף תימני עם מנות תימניות מסורתיות כמו סלטה או תהנו ממנו עם דבש לטוויסט מתוק.
- מוסיפים לבצק קורט כמון או כוסברה לווריאציה ארומטית.
- אמצו את הקסם הכפרי עם קצוות לא אחידים והכל זה מה שהופך את הלחמים האלה לתימניים ייחודיים.
והנה, הדרכון שלכם לאושר קולינרי תימני עם לחם סלוף תוצרת בית. מה שנותר הוא לצלול פנימה ולהתענג על הטעמים! תהנה!