חיפוש

מתכון עוגת אגסים מהאגדות – קלה להכנה וטעימה חישגוזים

מתכון לעוגת אגסים קלה להכנה

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

לפניכם מתכון מענג לעוגת אגסים מפנקת, מושלמת לכל אירוע שבו רוצים פינוק מתוק ופירותי.

מתכון לעוגת אגסים זה מציע קינוח לח, מתוק עדין ורך, אידיאלי עבור אלה שנהנים מהטעם העדין של אגסים. חדור חמימות התבלינים ועושר החמאה, זוהי בחירה מושלמת עבור תה אחר הצהריים נעים או מפגש משפחתי. האגסים מוסיפים רעננות מענגת, וכאשר הם נאפים, הסוכרים הטבעיים שלהם מתקרמלים מעט, ומעצימים את הטעם הכללי של העוגה.

איך להכין עוגת אגסים מטריפה – הרכיבים:

  • 3 אגסים בשלים, קלופים, מגורעים וחתוכים לפרוסות
  • 2 כפות של קמח
  • 3/4 כוס סוכר מגורען
  • 1/2 כוס חמאה ללא מלח, מרוככת
  • 1/4 כוס חלב
  • 2 ביצים גדולות
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1/4 כפית מלח
  • אבקת סוכר (לא חובה)

הוראות:

  1. מחממים את התנור ל-175 מעלות צלזיוס. משמנים ומקמחים תבנית עוגה עגולה בגודל 9 אינץ'.
  2. בקערה בינונית, טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון, אגוז המוסקט והמלח. לְהַפְרִישׁ.
  3. בקערה גדולה מקציפים יחד את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
  4. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם, וטורפים היטב לאחר כל הוספה.
  5. מערבבים פנימה את תמצית הווניל.
  6. מערבבים בהדרגה את תערובת הקמח, לסירוגין עם החלב, מתחילים ומסיימים בתערובת הקמח.
  7. מסדרים את פרוסות האגסים בתחתית תבנית העוגה המוכנה.
  8. יוצקים את בלילת העוגה על פרוסות האגסים ומחליקים את החלק העליון בעזרת מרית.
  9. אופים 40-45 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
  10. מניחים לעוגה להתקרר בתבנית למשך 10 דקות, ואז הופכים על רשת לצינון מלא.
  11. לפדר באבקת סוכר לפני ההגשה, אם רוצים.

תיהנו מעוגת האגסים הביתית שלכם עם כף קצפת או כדור גלידת וניל למגע מיוחד במיוחד!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות