סלט סלרי ותפוחים מרענן
סלט סלרי ותפוחים זה הוא פרץ של רעננות, המשלב את הפריכות של הסלרי עם המתיקות של תפוחים. המנה המענגת הזו היא לא רק פינוק לבלוטות הטעם שלך אלא גם מעצמה תזונתית. מקורו בצורך בתוספת קלה ובריאה, הסלט הזה התפתח לחביב על אלה שמחפשים אפשרות מהירה, תוססת ומשביעה. עמוס בויטמינים, סיבים ונוגדי חמצון, זהו תוספת מושלמת לרפרטואר שלך של מתכונים קלים להכנה וטעימים.
רכיבים:
- 4 כוסות סלרי, פרוס דק (בערך 1 ס"מ)
- 2 תפוחים מגורעים ופרוסים דק (בחרו זן מתוק)
- 1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים
- 1/4 כוס צימוקים
- 1/4 כוס פטרוזיליה טרייה, קצוצה
רוטב:
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות חומץ תפוחים
- 1 כף דבש
- מלח ופלפל לפי הטעם
חלופות מתכון:
גרסה כשרה: ודא שכל המרכיבים מאושרים כשרות, והחליפו את הדבש בסירופ אגבה לחלופה ידידותית לכשרות.
גרסה ללא אגוזים: החלף אגוזי מלך בגרעיני דלעת או גרעיני חמנייה לאפשרות נטולת אגוזים.
טוויסט טבעוני: הסר דבש או החלף אותו בסירופ מייפל לקבלת רוטב ידידותי לטבעוני.
יתרונות תזונתיים:
- סלרי דל בקלוריות ועשיר בסיבים, מקדם עיכול.
- תפוחים מספקים מתיקות טבעית ומהווים מקור טוב לויטמינים ונוגדי חמצון.
- אגוזי מלך תורמים שומנים בריאים וחלבונים.
- צימוקים מוסיפים מתיקות טבעית וברזל לתערובת.
- שמן זית מציע שומנים חד בלתי רוויים בריאים ללב.
כמות: מתכון זה משמש 4 כתוספת.
זמן הכנה: בערך 15 דקות.
רמת קושי: קל – זה קל להקציף את הסלט הזה, אפילו למתחילים.
טיפים לבישול:
- פורסים אותו נכון: השתמשו בסכין חדה כדי לקבל פרוסות דקות ואחידות גם לסלרי וגם לתפוחים, ולשפר את המרקם הכללי.
- אגוזי מלך פריכים: קולים את אגוזי המלך במחבת יבשה למשך מספר דקות כדי לשפר את טעמם ופריכותם.
- מכינים את זה מראש: הכינו את המרכיבים מראש אבל הלבישו את הסלט ממש לפני ההגשה כדי לשמור על טריותו.
- שחק עם צבעים: בחר שילוב של תפוחים ירוקים ואדומים למנה מושכת חזותית.
- סלט סלרי ותפוחים זה חגיגה של פשטות ובריאות. התנסו עם המרכיבים שיתאימו לטעם ולהעדפות התזונתיות שלכם.
תיהנו מהטעמים התוססים ומהטוב המזין של הסלט הקל להכנה הזה!