חיפוש

מתכון לעוגיות פירורים מדהימות שתעופו עליהן

מתכון לעוגיות פירורים מדהימות

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

4/5 - למתכון דירוג של 3 חובבי בישול

עוגיות פירורים, עם המרקם החמאתי שאי אפשר לעמוד בפניו והמתיקות המאוזנת להפליא, הן פינוק מענג שמשתלב נפלא עם כוס תה או קפה. העוגיות הללו כוללות בסיס רך ונמס בפה ומעליו שכבה פירורית דמוית שטרויזל, ומציעה ניגודיות מענגת של מרקמים בכל ביס. המתכון פשוט, דורש מרכיבי מזווה בסיסיים כדי ליצור משהו מיוחד באמת. בין אם אתה אופה ותיק או חדש במטבח, העוגיות האלה בטוח ירשימו עם הקסם הביתי והטעם הטעים שלהן.

איך להכין עוגיות פירורים – רכיבים:

  • לבסיס העוגיות:
  • 200 גרם קמח לכל מטרה
  • 100 גרם סוכר
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 125 גרם חמאה ללא מלח, קרה וחתוכה לקוביות
  • 1 ביצה, טרופה
  • לציפוי הפירורים:
  • 100 גרם קמח לכל מטרה
  • 50 גרם סוכר
  • 1/2 כפית קינמון
  • 75 גרם חמאה ללא מלח, קרה וחתוכה לקוביות

שלבים:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
  2. לבסיס העוגיות, מערבבים בקערה גדולה את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח.
  3. מוסיפים את קוביות החמאה לתערובת הקמח ומשפשפים אותה בקצות האצבעות עד שהתערובת מזכירה פירורי לחם גס.
  4. מערבבים פנימה את הביצה הטרופה עד שהתערובת מתאחדת לבצק.
  5. מהדקים את הבצק לשכבה שטוחה על תבנית האפייה המוכנה, בעובי של כ-1/2 ס"מ.
  6. לציפוי הפירורים מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר והקינמון.
  7. מוסיפים את קוביות החמאה לתערובת הקמח ומשפשפים אותה פנימה עד שהתערובת יוצרת פירורים.
  8. מפזרים את ציפוי הפירורים באופן שווה על שכבת בצק העוגיות.
  9. אופים בתנור שחומם מראש במשך 25-30 דקות, או עד שהשוליים מזהיבים וציפוי הפירורים פריך קלות.
  10. מניחים להתקרר לחלוטין על המגש לפני שחותכים לריבועים או מלבנים.

עוגיות הפירורים הללו הן עדות ליופי של אפייה פשוטה, המשלבת מרכיבים בסיסיים ליצירת פינוק מנחם ומפנק. הבסיס החמאתי והציפוי הפירורי יוצרים ניגודיות מרקם מושלמת, מה שמבטיח שהעוגיות הללו יהפכו לאהובות במהירות בכל בית.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות