דרגו את המתכון
שבקייה מתכון קל של מתן שלום ביטון
מצרכים להכנת שבקייה מרוקאית
1 כוס בירה
1 כוס שמן
4.5 כוסות קמח מנופה
לסירופ:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
מעט מיץ מחצי לימון
קליפות לימון
אופן הכנה:
1. בקערת המיקסר שמים את הבירה,לאחר מכן מוסיפים את השמן.
2. מוסיפים בהדרגה את הקמח לקערת המיקסר ומתחילים בלישה עד לקבלת בצק אחיד.
3. מכסים את הבצק ומתפיחים למשך 20-30 דקות,בינתיים מתחילים בהכנת הסירופ סוכר.
להכנת הסירופ שמים את מצרכים בסיר קטן(סוכר,מים,מיץ לימון,קליפות לימון), מבשלים במשך 15-20 דקות עד שכל הסוכר נמס, מכבים ושמים בצד.
4. משטחים את משטח העבודה ויוצרים מהבצק שתפח 23 כדורים( בערך בגודל של כדור פינג פונג) ונותנים לכדורים לתפוח במשך 10 דקות.
5. לאחר 10 דקות, מרדדים ועושים חתוכים בכדורי הבצק כפי שהודגם בסרטון.
6. מטגנים בשמן עמוק ולאחר שמוכן ומתקרר טובלים בסירופ הסוכר שהכנו.
בתאבון