חיפוש

מתכון לאטריות שעועית מטורללות – פחות פחמימות, יותר טעם!

מתכון לאטריות שעועית

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

אטריות שעועית, העשויות לרוב מפולי מונג או פולי סויה, הן אלטרנטיבה מזינה וללא גלוטן לפסטה מסורתית מבוססת חיטה. יש להם מרקם ייחודי והם מושלמים למי שמחפש אפשרות דלת פחמימות ועשירה בחלבונים. הנה מתכון פשוט להכנת אטריות שעועית.

איך להכין אטריות שעועית – הרכיבים

  • 200 גרם אטריות שעועית
  • מים להרתחה
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 200 גרם עגבניות שרי, חצויות
  • 200 גרם עלי בייבי תרד
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • גבינת פרמזן מגורדת (לא חובה, לקישוט)

שלבים:

  1. מביאים סיר גדול של מים לרתיחה. לאחר הרתיחה מוסיפים את אטריות השעועית ומבשלים לפי הוראות האריזה. בדרך כלל, אטריות שעועית מתבשלות במהירות, תוך כ-4-6 דקות. היזהר לא לבשל אותם יתר על המידה; הם צריכים להישאר מעט יציבים עד לנשיכה.
  2. מסננים את אטריות השעועית המבושלות ומניחים אותן בצד.
  3. במחבת גדולה מחממים את שמן הזית על אש בינונית.
  4. מוסיפים למחבת את השום הטחון והבצל הקצוץ דק. מטגנים כ-2-3 דקות עד שהם נעשים ריחניים והבצל הופך שקוף.
  5. מוסיפים למחבת את עגבניות השרי החצויות ומבשלים עוד 2-3 דקות עד שהן מתחילות להתרכך.
  6. זורקים את עלי הבייבי תרד למחבת ומאדים עוד 2-3 דקות עד שהם נבולים.
  7. מחזירים את אטריות השעועית המבושלות למחבת ומערבבים בעדינות הכל יחד.
  8. מתבלים את המנה במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  9. אם רוצים, מקשטים בגבינת פרמזן מגוררת.
  10. מגישים את אטריות השעועית חמות כארוחה מזינה וללא גלוטן.

אטריות שעועית הן אופציה נפלאה עבור אלה עם הגבלות תזונתיות או לכל מי שמחפש לשלב יותר חלבון על בסיס צמחי בתזונה שלהם. המנה הזו משלבת את המרקם הייחודי של אטריות שעועית עם רעננות של עגבניות שרי וטעם אדמתי של בייבי תרד. תהנה מאטריות שעועית תוצרת בית!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות