חיפוש

מתכון לרוטב בשמל ללזניה, פסטה ומה שבא לכם (טעם גן עדן!)

מתכון לרוטב בשמל מדהים

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

רוטב בשמל, אבן היסוד של המטבח הצרפתי, הוא רוטב חלק ולבן המשמש כבסיס למנות רבות, כולל לזניות, גראטנים ומסייה הקלאסי.

המרקם הקטיפתי והטעם העדין והמנחם שלו הופכים אותו לתוספת רב-תכליתית לרפרטואר של כל שף. מקורו במטבחי צרפת, בשמל הוא אחד מחמשת "רטבי האם" מהם מופקים רטבים רבים אחרים. הסוד לבשמל מושלם טמון ברוקס – תערובת מבושלת של חמאה וקמח – שאליו מוסיפים חלב לאט, וכתוצאה מכך רוטב קרמי מבלי להיות כבד.

דיוק וסבלנות בהוספת החלב הם המפתח להשגת העקביות האידיאלית. בואו נתחיל ליצור את המרכיב הקולינרי הזה, תוך שימוש במידות שיהדהדו עם מטבחים אירופאים.

איך להכין רוטב בשמל מדהים – הרכיבים שצריך:
50 גרם חמאה ללא מלח
50 גרם קמח לכל מטרה
500 מ"ל חלב מלא, מחומם עד שהוא פשוט חם
קורט אגוז מוסקט (לא חובה לטעם)
מלח ופלפל לבן, לפי הטעם

שלבים:

  1. ממיסים את החמאה בסיר בינוני על אש נמוכה. מוודאים שהחמאה נמסה מבלי להשחים כדי שהרוטב יישאר לבן.
  2. מוסיפים את הקמח לחמאה המומסת תוך כדי ערבוב מתמיד בכף עץ או מטרפה לאיחוד. מבשלים כ-2 דקות ליצירת רוקס חלק מבלי לתת לו לצבוע.
  3. מוסיפים את החלב החם בהדרגה לרוטב, תוך טריפה מתמשכת כדי למנוע היווצרות גושים. התחל עם תוספות קטנות כדי להבטיח שהתערובת תישאר חלקה.
  4. לאחר שכל החלב נטמע, מגבירים את האש לבינונית. ממשיכים לבשל ומערבבים עד שהרוטב מסמיך מספיק כדי לצפות את גב הכף, מה שלרוב לוקח כ-6 עד 8 דקות.
  5. מתבלים את הרוטב בקורט אגוז מוסקט (אם משתמשים), מלח ופלפל לבן לפי הטעם. מערבבים היטב לאיחוד.
  6. לקבלת עקביות חלקה במיוחד, מסננים את רוטב הבשמל דרך מסננת דקה לתוך סיר או קערה נקיים.
  7. השתמשו ברוטב מיד במתכון שלכם או כסו את פני השטח בחתיכת ניילון נצמד כדי למנוע היווצרות עור אם אתם מתכננים להשתמש בו מאוחר יותר.

מתכון רוטב הבשמל הזה הוא עדות ליופי של פשטות בבישול. רק עם כמה מרכיבים בסיסיים ותשומת לב קפדנית לפרטים, תוכלו ליצור רוטב שמוסיף עומק ועושר למגוון רחב של מנות. תהנה מהתהליך ומהטעם הקרמי והמנחם שהוא מביא לשולחן שלך.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות