מרק מוליגטוני (Mulligatawny), מנה עשירה וטעימה המגלמת את המיזוג של מסורות קולינריות הודיות ובריטיות, מציעה מסע מענג בטעם ובהיסטוריה.
מרק זה, שפירוש שמו הוא "מי פלפל" בטמילית, מקורו בדרום הודו אך הותאם על ידי הבריטים בתקופה הקולוניאלית. זהו מרק לבבי ומתובל המשלב בין עומק התבלינים ההודיים למרקם המנחם של עדשים וירקות, לפעמים כולל בשר. כל כפית של מרק Mulligatawny היא תגלית של טעמים מתוקים, חמוצים, חריפים ומלוחים, מה שהופך אותו למנה אהובה שמתעלה על תרבויות. הנה איך להכין את המרק המעולה הזה במידות המוכרות למטבחים האירופיים.
איך להכין מרק הודי מדהים – מרק מוליגטוני
- 2 כפות שמן צמחי
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
- 1 תפוח, קלוף וחתוך לקוביות
- 2 כפות ג'ינג'ר טרי, מגורר
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 כף אבקת קארי
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית אבקת כורכום
- 1/2 כפית קינמון טחון
- 100 גרם עדשים אדומות
- 1 ליטר מרק עוף או ירקות
- פחית 400 מ"ל חלב קוקוס
- מיץ מלימון 1
- מלח ופלפל לפי הטעם
- כוסברה טרייה, קצוצה, לקישוט
שלבים:
- מחממים את השמן בסיר גדול על אש בינונית. מוסיפים את הבצל, הגזר והתפוח, מבשלים עד שהבצל שקוף והירקות מתחילים להתרכך.
- מערבבים פנימה את הג'ינג'ר, השום, אבקת הקארי, הכמון, הכורכום והקינמון. מבשלים כ-2 דקות עד שמריחים.
- מוסיפים את העדשים האדומות ומערבבים היטב כדי לוודא שהן מצופות בתבלינים.
- יוצקים את המרק ומביאים את התערובת לרתיחה. מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים ומבשלים כ-20 דקות, או עד שהעדשים רכות.
- מערבבים פנימה את חלב הקוקוס וממשיכים לבשל עוד 10 דקות, ומאפשרים לטעמים להתמזג יחד.
- מסירים את המרק מהאש ומשתמשים בבלנדר טבילה לטחון את המרק עד לקבלת מרקם חלק. לחלופין, אתה יכול להשאיר אותו שמנמן אם אתה מעדיף.
- מערבבים פנימה את מיץ הלימון ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- מגישים את המרק חם, מעוטר בכוסברה טרייה קצוצה.
מרק Mulligatawny הוא יותר מסתם ארוחה; זה חיבוק חם ביום קריר, קערה מזינה שמנחמת עד כמה שהיא משמחת. בין אם מגישים אותו כמנה ראשונה או כמנה עיקרית, המרק הזה הוא עדות לשטיח הטעמים העשיר שיש למטבח ההודי להציע, ומזמין אתכם לחקור את המורכבות והעומק שלו בכל כפית.