מרק מיסו, מרכיב יסוד במטבח היפני, אהוב על החמימות המנחמת שלו ועומק הטעם. המרק הפשוט, אך המשביע באופן עמוק, משלב משחת מיסו – משחת סויה מותסס – עם דאשי, המרק העשיר באומאמי שמהווה את הבסיס שלו. זוהי מנה רב-תכליתית שניתן לקשט אותה במגוון מרכיבים, אך היום נתמקד בגרסה קלאסית הכוללת טופו, וואקמה (אצות ים מיובשות) ובצל אביבי. המתכון הזה הוא עדות ליופי של הבישול היפני, שבו פשטות פוגשת תחכום.
מתכון מרק המיסו הזה הוא קערה מחממת לב של טעמים מרגיעים, מושלמת כמנה ראשונה או כארוחה קלה. השילוב של מיסו ודאשי יוצר מרק עשיר בשכבות שהוא גם מלוח וגם מעט מלוח, עם טופו וויקאמה שמוסיפים מרקם ועומק. בצל אביב מספק גימור רענן ופריך. זהו מרק מזין ומנחם המגלם את המהות של המטבח היפני המסורתי.
איך להכין מרק מיסו – הרכיבים
- 4 כוסות (בערך 1 ליטר) דאשי (ציר יפני)
- 3 כפות משחת מיסו (אדום, לבן או תערובת)
- 100 גרם טופו משי חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
- 1 כף וואקמה מיובשת, מיובשת במים ומרוקנת
- 2 בצלים קצוצים דק
- אופציונלי: כמה פרוסות של פטריות שיטאקי טריות
שלבים
- מחממים את הדשי בסיר על אש בינונית עד רגע לפני שהוא רותח. אל תתנו לו לרתוח כדי לשמר את הטעמים העדינים של הדשי.
- מנמיכים את האש לנמוכה. קחו מעט דאשי חם וממיסים בו את משחת המיסו בקערה נפרדת. זה מבטיח שהמיסו משולב בצורה חלקה ללא גושים.
- מוסיפים את המיסו המומס בחזרה לסיר. מערבבים בעדינות לאיחוד. שמור את המרק על אש נמוכה; אל תתנו לו לרתוח לאחר הוספת המיסו כדי לשמור על היתרונות הפרוביוטיים שלו.
- מוסיפים לסיר את קוביות הטופו והוואקמה המוחזרת. מבשלים כ-2 דקות, או עד שהטופו מתחמם.
- אם משתמשים, מוסיפים את פרוסות פטריות השיטאקי הטריות ומבשלים עוד 2 דקות.
- מכבים את האש. מוסיפים את הבצל הקצוץ ממש לפני ההגשה.
- הגישו את מרק המיסו חם, והקפידו לא לערבב חזק מדי כדי לשמור על המרקם העדין של הטופו ללא פגע.
תיהנו ממרק המיסו הקלאסי הזה, מנה עיקרית שמביאה חמימות ונוחות עם כל כפית, ותופסת את תמצית המסורת הקולינרית היפנית.