יצירת בצק פילו משלך מאפס היא הרפתקה קולינרית מתגמלת המבטיחה תוצאה חמאתית ומתקלפת.
שכבות הבצק הדקות, כשהן עשויות כהלכה, יכולות להעלות את המאפים והתבשילים המלוחים שלכם לגבהים חדשים.
אמצו את התהליך ותיהנו מהסיפוק שבעבודה עם הבצק העדין והדק הזה, המהווה מרכיב בסיסי במטבחים ים תיכוניים ומזרח תיכוניים שונים.
רכיבים להכנת בצק פילו
- 400 גרם קמח לכל מטרה
- 1/2 כפית מלח
- 240 מ"ל מים פושרים
- 1 כף שמן זית
- 1 כפית חומץ יין לבן
- עמילן תירס לאבק
הכנת בצק פילו – שלבי ההכנה
בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הקמח והמלח.
יוצרים גומה במרכז ויוצקים פנימה את המים הפושרים, שמן הזית וחומץ היין הלבן.
מכניסים את הקמח בהדרגה לתוך החומרים הרטובים, מערבבים עד שנוצר בצק מחוספס.
ללוש את הבצק על משטח מקומח כ-10 דקות עד שהוא הופך חלק ואלסטי.
מחלקים את הבצק לחלקים בגודל כדור גולף ומכסים אותם במטלית לחה. תן להם לנוח לפחות שעתיים.
מרדדים כל כדור על משטח מקומח בנדיבות, מכוונים ליריעות דקות. להיות סבלני; זה עלול לקחת זמן מה.
מברישים קלות כל עלה בשמן זית ומפזרים נגיעה של עמילן תירס בין שכבה למניעת הידבקות.
עורמים את הסדינים זה על גבי זה ויוצרים ערימה של שכבות דקות ושמנוניות.
השתמשו בבצק הפילו מיד או מקפיאים אותו בין שכבות של נייר פרגמנט לשימוש מאוחר יותר.
כשמוכן לשימוש יש להפשיר בצק קפוא במקרר ולהביא אותו לטמפרטורת החדר לפני העבודה איתו.
תהנה מבצק הפילו הביתי שלך במתכונים מתוקים ומלוחים שונים!