פסטה סלמון שמנת היא מנה מפוארת המשלבת את הטעמים העשירים של הסלמון עם המרקם החלק והמנחם של רוטב על בסיס שמנת, הכל מסובב סביב הפסטה האהובה עליך. המתכון הזה נועד להיות גם פשוט וגם אלגנטי, מושלם לארוחת ערב של שבוע שמרגישה כמו פינוק או ארוחה נעימה כדי להרשים את האורחים. השילוב של העושר המובהק והמעט שמן של הסלמון עם הרוטב הקרמי יוצר תערובת הרמונית שקשה לעמוד בפניה. תוספת של שום, לימון ועשבי תיבול טריים מעלה את המנה, ומחדירה לה שכבות של טעם המשלימות יפה את הסלמון.
איך להכין פסטה שמנת סלמון – הרכיבים
- 300 גרם פסטה (פטוצ'יני, טליאטלה או ספגטי עובדים היטב)
- 200 גרם פילה סלמון טרי
- 200 מ"ל שמנת כבדה
- 50 מ"ל יין לבן (לא חובה, ניתן להחליף במרק או להשאיר בחוץ)
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- מיץ וגרידה מלימון 1
- צרור קטן של שמיר טרי, קצוץ (שמור קצת לקישוט)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- גבינת פרמזן מגוררת טרי, להגשה
הוראות הכנה – פסטה סלמון שמנת
- מבשלים את הפסטה בסיר גדול עם מים רותחים מומלחים לפי הוראות האריזה עד לדרגת אל-דנטה. מסננים ומניחים בצד, שומרים כוס ממי הפסטה.
- בזמן שהפסטה מתבשלת מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא רך ושקוף, כ-2-3 דקות.
- מוסיפים את השום הטחון למחבת ומבשלים עוד דקה עד לריח.
- מגבירים את האש לבינונית-גבוהה ומוסיפים את פילה הסלמון למחבת, עם צד העור כלפי מטה. מבשלים 3-4 דקות עד שהעור פריך, לאחר מכן הופכים ומבשלים עוד 2-3 דקות עד שהסלמון רק מבושל. מוציאים את הסלמון מהמחבת ומניחים בצד על צלחת. לאחר שהתקרר מעט, מחלקים את הסלמון לגושים גדולים, זורקים את העור.
- באותה מחבת מנמיכים את האש לבינונית ויוצקים פנימה את היין הלבן (אם משתמשים). תן לזה להתבשל במשך דקה כדי לצמצם מעט, ואז הוסף את השמנת הכבדה, מיץ הלימון והגרידה. מערבבים לאיחוד ומבשלים 2-3 דקות עד שהרוטב מתחיל להסמיך.
- מחזירים את הפסטה המבושלת למחבת עם הרוטב, מוסיפים שפריץ ממי הפסטה השמורים כדי לשחרר את הרוטב במידת הצורך. מקפלים פנימה בעדינות את הסלמון הקצוץ, השמיר, המלח והפלפל. מבשלים עוד 1-2 דקות עד שהכל מחומם ומתאחד היטב.
- מגישים מיד, מעוטרים בתוספת שמיר, גרידת לימון וגבינת פרמזן טרייה מגוררת.
מתכון פסטה סלמון קרמי זה הוא דרך מענגת ליהנות מהטעם היוקרתי של סלמון במנה מנחמת וקלה להכנה. הלימון והשמיר לא רק מוסיפים רעננות לרוטב הקרמי אלא גם חותכים את עושר הסלמון, מה שהופך כל ביס למשביע כמו הקודם. תיהנו מהיצירה הקולינרית שלכם עם תוספת של לחם פריך או סלט קל לארוחה שלמה.