פסטה פסטו שמנת היא מנה מענגת המחברת את הטעמים הנועזים והעשבים של הפסטו המסורתי עם העושר המפנק של השמנת, עטופה סביב קווצות פסטה עדינות.
המנה הזו היא עדות ליופי של המטבח האיטלקי, שבו פשטות פוגשת אלגנטיות, וכתוצאה מכך ארוחה מנחמת ומתוחכמת כאחד. הפסטו הביתי, העשוי מבזיליקום טרי, גבינת פרמזן, צנוברים ושום, מציע פרץ טעם תוסס המשלים בצורה מושלמת את הרוטב הקרמי. המתכון הזה אידיאלי לאותם ערבים שבהם אתם משתוקקים למשהו מיוחד אך פשוט, ומבטיח להעביר את בלוטות הטעם שלכם ללב איטליה עם כל ביס.
איך להכין פסטה שמנת עם פסטו? הרכיבים:
- 350 גרם פסטה (לינגוויני או ספגטי עובדים יפה)
- 150 מ"ל שמנת כבדה
- 2 כפות פסטו ביתי או קנוי בחנות
- 30 גרם גבינת פרמזן, מגוררת טרי
- 2 כפות צנוברים (לא חובה, לקישוט)
- מלח ופלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם
- חופן עלי בזיליקום טריים, לקישוט
- לפסטו (אם מכינים מאפס):
- 2 כוסות עלי בזיליקום טריים, ארוזים היטב
- 2 שיני שום, קלופות
- 50 גרם צנוברים
- 100 מ"ל שמן זית כתית מעולה
- 50 גרם גבינת פרמזן, מגוררת
- מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות:
- אם מכינים את הפסטו, שלבו במעבד מזון עלי בזיליקום, שום, צנוברים ופרמזן מגוררת. דופקים עד לקצוץ גס. מוסיפים שמן זית בהדרגה תוך כדי פעולת המעבד, עד שהתערובת חלקה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- מבשלים את הפסטה בסיר גדול עם מים רותחים מומלחים לפי הוראות האריזה עד לדרגת אל-דנטה. מסננים ושומרים כוס מי פסטה.
- במחבת גדולה, מחממים בעדינות את השמנת הכבדה על אש בינונית. מערבבים פנימה את הפסטו וחצי מגבינת הפרמזן המגוררת עד לקבלת תערובת אחידה והגבינה נמסה לתוך הרוטב.
- מוסיפים את הפסטה המבושלת לרוטב, מערבבים כדי לצפות את הפסטה בצורה אחידה. אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים מעט מי פסטה שמורים עד שמגיעים לסמיכות הרצויה.
- מגישים את הפסטה חמה, וזורה בשארית גבינת הפרמזן, צנוברים קלויים (אם משתמשים), ועלי בזיליקום טריים.
מתכון פסטה פסטו שמנת זה מבטיח סימפוניה של טעמים, כאשר הפסטו הביתי מביא איכות טרייה וריחנית שמאוזנת להפליא על ידי הרוטב הקרמי. זוהי מנה מעודנת שקל להכין אך מרשימה מספיק להגשה בארוחת ערב או בארוחה משפחתית מיוחדת. תיהנו מהתערובת ההרמונית של מרקמים וטעמים שהופכים את המנה הזו לקלאסיקה אהובה.