5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול
מתכון לפסה נדירה ברוטב פסטו
בסדר, התכוננו להרפתקה עמוסה בטעמים אל עולם הפסטה פסטו שתגרום לבלוטות הטעם שלכם לרקוד משמחה! הטוב הירוק הזה שורשים באיטליה, שם בזיליקום, שום, צנוברים, גבינת פרמזן ושמן זית משלבים כוחות כדי ליצור רוטב שהוא בעצם מסיבה בפה.
רכיבים:
- 400 גרם מהפסטה האהובה עליך (ספגטי, פנה או כל מה שצף בסירה שלך)
- 2 כוסות עלי בזיליקום טריים (ארוזים)
- 3 שיני שום (טחונות)
- 1/2 כוס צנוברים (קלויים לתוספת טעם)
- 1 כוס גבינת פרמזן (מגורדת)
- 1/2 כוס גבינת פקורינו (עבור הבעיטה הנוספת הזו)
- 1 כוס שמן זית כתית מעולה (חומר איכותי, ללא חסכון)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- סחיטת מיץ לימון טרי (לא חובה אך טעים)
חלופות אלטרנטיביות:
לחברים הכשרים שלנו, ודאו שהגבינות שלכם יהיו כשרות, והוואי – פסטה פסטו ידידותית לכשרות! ללא גלוטן? החליפו פסטה רגילה לחלופה ללא גלוטן. אווירה טבעונית? איבדו את הגבינה או לכו על אלטרנטיבה על בסיס צמחי.
יתרונות תזונתיים:
- הפסטה הזו היא לא רק פצצת טעם; זה גם מעצמה תזונתית.
- בזיליקום מביא נוגדי חמצון למסיבה, צנוברים מכילים שומנים בריאים, וגבינת פרמזן מספקת אגרוף של סידן.
- שמן זית? זה כמו זהב נוזלי ללב שלך.
- בנוסף, יש לך פחמימות מורכבות מהפסטה – אנרגיה בשפע!
מנות וזמן: המתכון הזה משרת בנדיבות 4 נשמות רעבות ולוקח בערך 20-25 דקות להקציף. מהיר, קל ומושלם עבור תשוקות ליל השבוע!
רמת קושי: קורא לכל טירוני המטבח! זה משב רוח. קל פיסי, גם אם אתה נוטה לשרוף טוסט.
טיפים לאקסטרה וואו:
- קולים את הצנוברים האלה: מקפים אותם במחבת יבשה עד שהם מזהיבים וריחניים. מוסיף עומק אגוזי שלא תצטער עליו.
- לערבב, לא לשבש: השתמשו במעבד מזון או בבלנדר לפסטו. חלק זה שם המשחק.
- מבשלים פסטה אל דנטה: אף אחד לא אוהב פסטה עיסתית. עקוב אחר הוראות החבילה לביס המושלם הזה.
- תהיו יצירתיים: זרקו פנימה כמה עגבניות שרי, עוף בגריל או ירקות צלויים לטוויסט אישי.
עכשיו, בואו נתחיל לבשל ונהפוך את המטבח הזה לגן עדן לפסטו!