דרגו את המתכון
דאבו הוא לחם אתיופי מסורתי שלעיתים קרובות מעט מתוק, דחוס וטעים להפליא. לחם זה ייחודי מכיוון שהוא משלב את המתיקות העדינה של הדבש, המשתלב נפלא עם גווני האדמה העשירים של התבלינים המשמשים לעתים קרובות במטבח האתיופי. ניתן ליהנות מדאבו בכל ארוחה, המשמש כמלווה מענג למנות מלוחות ומתוקות כאחד. הכנת דאבו בבית היא חוויה מתגמלת שמכניסה פיסת מסורת קולינרית אתיופית למטבח שלך. הנה מתכון פשוט ליצירת הלחם הטעים הזה.
איך להכין דאבו ביתי – הרכיבים:
- 500 גרם קמח
- 2 כפיות שמרים יבשים
- 250 מ"ל מים חמימים
- 2 כפות דבש
- 1 כף זרעי ניג'לה (לא חובה, לטעם מסורתי)
- 1 כפית מלח
- 2 כפות שמן זית
צִיוּד:
- קערת ערבוב
- כוסות וכפות מדידה
- תבנית אפייה עגולה 20 ס"מ
- מגבת מטבח
- תנור
שלבים:
- בקערה קטנה ממיסים את השמרים ב-50 מ"ל מהמים החמים. מוסיפים את הדבש ומערבבים עד לאיחוד. תן לזה לשבת במשך 10 דקות, או עד להקצפה.
- בקערת ערבוב גדולה מערבבים את הקמח והמלח. מוסיפים את זרעי הניגלה אם משתמשים.
- מוסיפים את תערובת השמרים, שמן הזית, ומוסיפים בהדרגה את יתרת המים החמים לתערובת הקמח, ומערבבים עד שנוצר בצק.
- ללוש את הבצק על משטח מקומח קלות כ-10 דקות, עד שהוא הופך חלק ואלסטי.
- מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות, מכסים במגבת מטבח ומתפיחים במקום חמים כשעה, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
- מנקבים את הבצק התפוח ומעצבים ממנו כיכר עגולה שתתאים לתבנית האפייה שלך.
- מניחים את הבצק המעוצב לתוך תבנית האפייה המשומנת קלות, מכסים שוב במגבת המטבח ומתפיחים עוד 30 דקות.
- מחממים את התנור ל-190 מעלות צלזיוס (375 מעלות צלזיוס).
- אופים את הלחם בתנור שחומם מראש במשך כ-30-35 דקות, או עד שהחלק העליון מזהיב והלחם נשמע חלול כשנוקשים על התחתית.
- מוציאים את הלחם מהתנור ונותנים לו להתקרר על רשת לפחות 20 דקות לפני שפורסים.
תיהנו מהדאבו הביתי שלכם עם ממרח חמאה, טפטוף דבש, או לצד המנות האתיופיות האהובות עליכם. הטעם העשיר והמרקם הדחוס שלו הופכים אותו ללחם מנחם ומשביע המושלם לשיתוף.