1/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול
עדשים ירוקות מטוגנות עם בצל היא מנה דשנה ומזינה המשלבת את הטעמים הארציים של העדשים הירוקות עם העומק המתוק והמקורמל של הבצל. המתכון הפשוט אך בעל הטעם הזה הוא מרכיב עיקרי במטבחים רבים ברחבי העולם, שנחגג בזכות הרבגוניות והיתרונות הבריאותיים שלו.
עדשים ירוקות, הידועות בטעמן המפולפל, שומרות היטב על צורתן במהלך הבישול, מה שהופך אותן לבחירה אידיאלית לטיגון. בשילוב עם עושר הבצלים שהוקפצו לשלמות, המנה הזו יכולה לשמש כתוספת חזקה או כמנה עיקרית משביעה. זו חגיגה של מרכיבים צנועים שמתאחדים כדי ליצור מנה שגדולה בהרבה מסך חלקיה.
איך להכין עדשים ירוקות עם בצל מטוגן – הרכיבים:
- 200 גרם עדשים ירוקות
- 1 בצל גדול, פרוס דק
- 3 כפות שמן זית
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 כפית כמון טחון
- 1/2 כפית פפריקה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- פטרוזיליה טרייה, קצוצה לקישוט
- פלחי לימון, להגשה
שלבים:
- שוטפים את העדשים הירוקות במים קרים ומסננים.
- בסיר בינוני, מכסים את העדשים במים, מביאים לרתיחה ולאחר מכן מבשלים 20-25 דקות עד שהם רכים אך לא עיסתיים. מסננים את כל עודפי המים.
- מחממים 2 כפות שמן זית במחבת על אש בינונית.
- מוסיפים למחבת את הבצל הפרוס דק ומטגנים תוך כדי ערבוב מדי פעם עד להזהבה ומקורמל, כ-10-15 דקות.
- מוסיפים את השום הטחון לבצל ומטגנים עוד כ-2 דקות, עד שמריחים.
- מעבירים את הבצלים והשום המבושלים לצלחת, ובאותה מחבת מוסיפים את כף שמן הזית הנותרת.
- מוסיפים למחבת את העדשים המבושלות, מפזרים כמון טחון, פפריקה, מלח ופלפל.
- מטגנים את העדשים 5-7 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהן מתחילות להיות פריכות.
- מחזירים את הבצל והשום למחבת עם העדשים, מערבבים היטב ומבשלים עוד 2-3 דקות.
- בודקים תיבול ומתקנים מלח ופלפל לפי הצורך.
- מגישים חם, מעוטר בפטרוזיליה טרייה קצוצה ופלחי לימון בצד.
המתכון הזה לעדשים ירוקות מטוגנות עם בצל הוא לא רק מנה; זה חיבוק חם ומנחם על צלחת. זה מושלם לאותם ערבים שבהם אתה משתוקק למשהו ממלא אך פשוט, מנה מזינה ומפוצצת בטעם.