לחם ללא גלוטן הוא מרכיב בסיסי עבור רבים שאינם יכולים לצרוך גלוטן, ומציע את השמחה והנוחות של לחם טרי ללא דאגה.
מתכון זה נועד לייצר כיכר בעלת מרקם רך ואוורירי וקרום מענג, המשקף את האיכויות של לחם חיטה מסורתי. המפתח ללחם נהדר ללא גלוטן טמון בשילוב של קמחים ואיזון מדויק של המרכיבים, המבטיח שכל פרוסה משביעה וטעימה כאחד. בין אם אתם מכינים כריך, קולים לארוחת בוקר, או פשוט נהנים עם ממרח חמאה, הלחם הזה יהפוך לחלק אהוב מרפרטואר האפייה ללא גלוטן שלכם.
איך להכין לחם בלי גלוטן – הרכיבים
- 350 גרם קמח ללא גלוטן
- 50 גרם קמח שקדים (לתוספת מרקם וטעם)
- 1 חבילה (7 גרם) שמרים אינסטנט
- 1 כפית מלח
- 1 כף סוכר
- 2 כפיות קסנטן גאם (אם אינו כלול בתערובת הקמח ללא גלוטן שלך)
- 3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
- 1 כף חומץ תפוחים
- 300 מ"ל מים חמימים
- 50 מ"ל שמן זית
- אופציונלי: שומשום או פרג לציפוי
שלבי הכנה:
- בקערה גדולה, טורפים יחד את הקמח לכל מטרה נטול גלוטן, קמח שקדים, שמרים אינסטנט, מלח, סוכר וקסנתן גאם (אם משתמשים).
- בקערה אחרת, טורפים את הביצים, ואז מערבבים פנימה את חומץ התפוחים, המים החמים ושמן הזית.
- מוסיפים בהדרגה את החומרים הרטובים לחומרים היבשים, תוך כדי ערבוב עד שנוצרת בלילה חלקה. הבצק יהיה יותר כמו בלילה סמיכה מאשר בצק חיטה מסורתי.
- משמנים תבנית לחם (בערך 20 ס"מ על 10 ס"מ) ויוצקים את הבלילה לתבנית, מחליקים את החלק העליון בעזרת מרית רטובה.
- אם רוצים, מפזרים על הבלילה שומשום או פרג.
- מכסים את התבנית במגבת לחה ומתפיחים במקום חמים כ-30-45 דקות, או עד שהבצק תפח עד מתחת לחלק העליון של התבנית.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- אופים את הלחם בתנור שחומם מראש במשך 35-40 דקות, או עד שהחלק העליון מזהיב ושיפוד הננעץ למרכזו יוצא נקי.
- מוציאים מהתנור ונותנים ללחם להתקרר בתבנית למשך 10 דקות, ולאחר מכן מעבירים לרשת לצינון מלא לפני שפורסים.
מתכון הלחם ללא גלוטן הזה הוא עדות לאפשרות להשיג לחם טעים תוצרת בית שכולם יכולים ליהנות ממנו. תערובת הקמחים ותוספת הקסנטן גאם פועלות יחד כדי לחקות את המרקם והמבנה של הגלוטן, ומבטיחות שללחם שלך יש את העקביות המושלמת. תיהנו מהחום והסיפוק של פרוסת לחם זה, בידיעה שהיא עשויה בקפידה ומותאמת לצרכים התזונתיים שלכם.