5/5 - למתכון דירוג של 4 חובבי בישול
אפיית עוגת שוקולד בסיר ג'חנון היא טוויסט חדשני לקינוח הקלאסי, המשלב טעמי שוקולד עשירים ומפנקים עם איכויות הבישול הייחודיות של כלי חרס מסורתיים.
שיטה זו מביאה לעוגה לחה בטעמים עמוקים עם פירור רך ורך שחובבי השוקולד יאהבו. סיר ג'חנון, הידוע בפיזור החום האחיד שלו, מבטיח שהעוגה מתבשלת בצורה מושלמת לכל אורכה, ומחדירת לכל ביס את המהות של אומנות אומנותית. המתכון הזה הוא חגיגה של המשיכה הנצחית של עוגת שוקולד וגם למורשת המתמשכת של המורשת הקולינרית.
איך להכין עוגת שוקולד עם סיר ג'חנון
- 200 גרם קמח לכל מטרה
- 40 גרם אבקת קקאו לא ממותק
- 1 1/2 כפיות אבקת אפייה
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/4 כפית מלח
- 200 גרם סוכר מגורען
- 2 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
- 100 מ"ל שמן צמחי
- 200 מ"ל של חמאה
- 1 כפית תמצית וניל
- 100 גרם שוקולד מריר, מומס
- 100 מ"ל מים חמים
- אופציונלי עבור ציפוי:
- 100 גרם שוקולד מריר
- 50 גרם חמאה ללא מלח
- 50 מ"ל שמנת כבדה
שלבי הכנה:
- מחממים את התנור ל-170 מעלות ומשמנים את החלק הפנימי של סיר הג'חנון.
- מנפים יחד את הקמח, אבקת הקקאו, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח בקערה גדולה.
- בקערה נפרדת, טורפים יחד את הסוכר, הביצים, השמן הצמחי, החמאה ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים בהדרגה את החומרים הרטובים לחומרים היבשים, ומערבבים רק עד שהם מתאחדים.
- מערבבים פנימה את השוקולד המריר המומס.
- מערבבים פנימה בהדרגה את המים החמים עד שהבלילה חלקה ומשולבת היטב.
- יוצקים את הבלילה לסיר הג'חנון המוכן.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 45-50 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
- מניחים לעוגה להתקרר בסיר במשך 10 דקות, ואז מסירים אותה בזהירות ומניחים לה להתקרר לחלוטין על רשת.
- לציפוי, ממיסים יחד את השוקולד המריר והחמאה, ואז מערבבים פנימה את השמנת הכבדה עד לקבלת מרקם חלק. יוצקים על העוגה שהתקררה.
- מגישים לאחר שהציפוי מתייצב.
מתכון עוגת שוקולד זה הוא עדות לקסם המתרחש כאשר שיטות מסורתיות פוגשות יצירתיות קולינרית מודרנית. סיר ג'חנון לא רק אופה את העוגה לשלמות אלא גם מוסיף נופך של היסטוריה ותרבות לקינוח שלכם. תיהנו מעוגת השוקולד המשגעת הזו עם המשפחה והחברים כחגיגה של טעם ומורשת כאחד.