טופו עם קרם קוקוס הוא תענוג קרמי וטבעוני שמחבר את הטעמים העדינים והאדמתיים של הטופו עם התמצית העשירה והמתוקה של קרם הקוקוס.
המנה הזו היא חגיגה של מרקם וטעם, ומציעה סימפוניה של טעמים שמקסימים את החך. מושלם עבור אלה המחפשים אלטרנטיבה נטולת חלב מבלי להתפשר על הקרמיות, המתכון הזה מבטיח להיות להיט בקרב טבעונים ולא טבעונים כאחד. הפשטות והאלגנטיות שלו הופכות אותו לתוספת רב-תכליתית לכל ארוחה, בין אם אתם מחפשים מנה עיקרית מנחמת או תוספת קלה וטעימה. בואו ניצור מנה מזינה כמו שהיא טעימה.
איך להכין טופו ברוטב קרם קוקוס – הרכיבים
- 400 גרם טופו יציב, מהודק וחתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל בינוני, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
- 1 פלפל אדום, פרוס לרצועות דקות
- פחית 400 מ"ל קרם קוקוס
- 1 כף רוטב סויה
- 1 כף אבקת קארי
- מלח ופלפל לפי הטעם
- כוסברה טרייה (כוסברה), לקישוט
- אופציונלי: פתיתי צ'ילי לחום נוסף
טופו בקרם קוקוס – שלבי הכנה:
- מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את קוביות הטופו ומטגנים עד שכל הצדדים מזהיבים. מוציאים ומניחים בצד.
- לאותה מחבת מוסיפים את הבצל, השום והג'ינג'ר ומבשלים עד שהבצל שקוף.
- מוסיפים את הפלפל האדום ומאדים כמה דקות עד לריכוך.
- יוצקים פנימה את קרם הקוקוס, רוטב הסויה ואבקת הקארי. מערבבים היטב לאיחוד.
- מחזירים את הטופו למחבת. מתבלים במלח, פלפל ופתיתי צ'ילי אם משתמשים. מבשלים 5-10 דקות, ומאפשרים לטעמים להתמזג.
- מקשטים בכוסברה טרייה לפני ההגשה.
המתכון הזה לטופו עם קרם קוקוס הוא יותר מסתם מנה; זהו מסע אל לב המטבח הטבעוני, המציג כיצד מרכיבים פשוטים יכולים ליצור משהו אלוהי לחלוטין. הגישו אותו על מצע של אורז מאודה או עם תוספת של לחם נאן לארוחה שלמה ומשביעה שתשאיר את כולם מבקשים לשניות.