5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול
תבשיל קדירת עוף הוא קלאסיקה מנחמת המפגישה עוף רך, תערובת של ירקות ורוטב שמנת, הכל אפוי לשלמות זהובה.
המנה הזו היא התגלמות הבישול הביתי, ומציעה ארוחה משביעה ודשנה המושלמת לכל יום בשבוע. היופי של תבשיל עוף טמון בגיוון ובקלות ההכנה שלו, מה שהופך אותו לאהוב על הטבחים הביתיים. בין אם אתם אוספים את המשפחה לארוחת ערב בשבוע או מארחים אורחים, המתכון הזה מבטיח לספק חמימות, טעם ומגע של נוסטלגיה.
איך להכין קדירת עוף טעימה במיוחד, מושלמת, הכי טעימה בעולם? נתחיל עם הרכיבים:
- 800 גרם חזה עוף או ירכיים, חתוכים לחתיכות בגודל ביס
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 2 שיני שום, קצוצות
- 3 גזרים בינוניים, פרוסים (עובי 1 ס"מ)
- 2 כרישות פרוסות (עובי 1 ס"מ)
- 200 גרם פטריות פרוסות
- 200 מ"ל מרק עוף
- 200 מ"ל שמנת כבדה
- 1 כף חרדל דיז'ון
- 1 כפית טימין מיובש
- 1 כפית פטרוזיליה מיובשת
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 150 גרם אפונה קפואה
- אופציונלי: 100 גרם גבינה מגוררת לציפוי
שלבי הכנה:
- מחממים את התנור ל-190 מעלות צלזיוס.
- מחממים שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. משחימים את נתחי העוף, ואז מניחים בצד.
- באותה מחבת מטגנים את הבצל, השום, הגזר, הכרישה והפטריות עד לריכוך.
- מחזירים את העוף למחבת. מוסיפים את מרק העוף, השמנת הכבדה, חרדל הדיז'ון, התימין, הפטרוזיליה, המלח והפלפל. מערבבים לאיחוד.
- מביאים את התערובת לרתיחה, ואז מערבבים פנימה את האפונה הקפואה.
- מעבירים הכל לתבשיל קדרה. אם משתמשים, מפזרים מעל גבינה מגוררת.
- אופים בתנור שחומם מראש במשך 25-30 דקות, או עד שהחלק העליון מזהיב והרוטב מבעבע.
- נותנים לו לנוח כמה דקות לפני ההגשה.
קדרת העוף הזו היא מנה מענגת המשלבת מרכיבים פשוטים לארוחה מלאה בטעם ונוחות. זוהי עדות לכוחן של ארוחות ביתיות לקרב אנשים וליצור זיכרונות מתמשכים. תיהנו מהקדירה הזו עם תוספת של לחם פריך או סלט ירוק פשוט לארוחה שלמה ומשביעה.